Składniki
kapusta, boczek wędzony, cebula, jabłko, olej, pieprz, sól, ocet, ziele angielskie
- 500 gramów kapusty czerwonej
- 80 gramów cebuli
- 80 gramów wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
- 20 gramów oleju / masła
- 150 gramów jabłek, obranych, wydrążonych, w ćwiartkach
- 3 liście listek laurowy
- 1/2 płaskie łyżki gałki muszkatołowej
- 150 gramów wody
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
kapustę w kawałkach i obrane wydrążone jabłka włożyć do naczynia miksującego, rozdrobnic 5-6s/obr5 przełożyć do innego naczynia
cebulę włożyć do naczynia rozdrobnić 3s/obr5
do cebuli dodać olej i pokrojony w kostkę wędzony boczek dusić 5min/obr1/ varoma
dodać kapustę z jabłkiem, zalać wodą, gotować 100stopni/obr2/ 20min
doprawić pieprzem, solą i octem
podawać na ciepło z kluskami i mięsem, roladą
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzwyszła super
wyszła super
“Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa " - Mary Lou Cook
Wypròbuje:) Mysle, ze bedzie
Wypròbuje Mysle, ze bedzie smaczna Ja robie z fasola i ziemniakami, zamiast jablka, wg przepisu mojej babci
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Czekam na wasze doświadczenia
Czekam na wasze doświadczenia z moim przepisem jutro niedziela więc do dzieła...kluseczki, roladka i pyszna kapustka