Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 31/08/12
zmieniono dnia: 31/08/12

Składniki

kapusta, boczek wędzony, cebula, jabłko, olej, pieprz, sól, ocet, ziele angielskie

  • 500 gramów kapusty czerwonej
  • 80 gramów cebuli
  • 80 gramów wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
  • 20 gramów oleju / masła
  • 150 gramów jabłek, obranych, wydrążonych, w ćwiartkach
  • 3 liście listek laurowy
  • 1/2 płaskie łyżki gałki muszkatołowej
  • 150 gramów wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. kapustę w kawałkach i obrane wydrążone jabłka włożyć do naczynia miksującego, rozdrobnic 5-6s/obr5 przełożyć do innego naczynia

    cebulę włożyć do naczynia rozdrobnić  3s/obr5

    do cebuli dodać olej i pokrojony w kostkę wędzony boczek dusić 5min/obr1/ varoma

    dodać kapustę z jabłkiem, zalać wodą, gotować 100stopni/obr2/ 20min

    doprawić pieprzem, solą i octem

    podawać na ciepło z kluskami i mięsem, roladą

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

KAPUSTA ŚLĄSKA

Wydrukuj:

Komentarze