3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KAPUSTA ŚLĄSKA


Wydrukuj:
4

Składniki

kapusta, boczek wędzony, cebula, jabłko, olej, pieprz, sól, ocet, ziele angielskie

  • 500 gramów kapusty czerwonej
  • 80 gramów cebuli
  • 80 gramów wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
  • 20 gramów oleju / masła
  • 150 gramów jabłek, obranych, wydrążonych, w ćwiartkach
  • 3 liście listek laurowy
  • 1/2 płaskie łyżki gałki muszkatołowej
  • 150 gramów wody
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. kapustę w kawałkach i obrane wydrążone jabłka włożyć do naczynia miksującego, rozdrobnic 5-6s/obr5 przełożyć do innego naczynia

    cebulę włożyć do naczynia rozdrobnić  3s/obr5

    do cebuli dodać olej i pokrojony w kostkę wędzony boczek dusić 5min/obr1/ varoma

    dodać kapustę z jabłkiem, zalać wodą, gotować 100stopni/obr2/ 20min

    doprawić pieprzem, solą i octem

    podawać na ciepło z kluskami i mięsem, roladą

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • wyszła super    

    Zgłoszony przez bietka na stycznia 15, 2013 at 12:18.

    wyszła super tmrc_emoticons.)

     

     

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook


                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypròbuje:)  Mysle, ze bedzie

    Zgłoszony przez veronicab71 na września 5, 2012 at 22:52.

    Wypròbujetmrc_emoticons.)  Mysle, ze bedzie smacznaBig Smile  Ja robie z fasola i ziemniakami, zamiast jablka, wg przepisu mojej babcitmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czekam na wasze doświadczenia

    Zgłoszony przez milomilo na września 1, 2012 at 13:55.

    Czekam na wasze doświadczenia z moim przepisemtmrc_emoticons.) jutro niedziela więc do dzieła...kluseczki, roladka i pyszna kapustkatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze