3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem z agrestu


Wydrukuj:
4

Składniki

2 słoik/słoiki/słoików

Dżem z agrestu

  • 500 gramów agrestu
  • 200g gramów cukru
  • 10g gramów Żelfixu
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Dżem z agrestu
  1. Do naczynia miksującego dodać 500 gram agrestu, wcześniej umytego oraz oczyszczonego z ogonków, zmiksować 10s/ obr. 5
    zgarnąć kopystką ze ścianek na czynia na dno owoce
  2. Dodać 200g cukru oraz żelfixu, zmiskować 10s/ obr. 5
  3. Zgarnać kopystką ze ścianek naczynia miksującego na dno zawartość
  4. Gotować z pokrywą oraz założoną miarką 15 minut/ 100 C/ obr. 2.
  5. Gorący dżem przełożyć do słoików typu twist-off uprzedmio wymytych i wyparzonych. Słoiki zamknąć szczelnie, odwrócić wieczkiem do dołu, zostawić aż do ostygnięcia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

W zależoności od słodkości owoców dozować ilość cukru. Przy owocach czerwonych dać 200gram, przy owocach bardziej zielonych 250-300 gram.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy