Tu jesteś:
4
Składniki
500 g
DOMOWY CHRZAN
- 400 g korzeń chrzanu, obrany
- 150 g kostek lodu
- 50 g wody
- 50 g soku z cytryny
- 10 g soli
- 50 g cukru
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Korzeń chrzanu pokroic na kawałki -2cm i włorzyć do naczynia miksujcego.
2. Dodać reszte składników 1min/obr.9 mieszając przy pomocy kopystki.
3. Kopystką zgarniamy na dno naczynia.
4. Czynność powatrzamy raz lub dwa razy w zależności od tego jaka chcemu uzyskac konsystencje chrzanu. Jeżeli masa będzie zbyt sucha dolewamy odrobinę wody mineranej i powtarzamy czynność miksowania.
5. Po przygotowaniu odstawiamy do wywietrzenia. (około 10min.)
5. Przekładamy do słoiczków i wkładamy do lodówki.
CHRZAN
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMniam, mniam . U mnie tradycyjnie pasta z jajek z...
Mniam, mniam . U mnie tradycyjnie pasta z jajek z dużą ilością chrzanu wykonanego w TM. Polecam
Chrzan jest rewelacyjny. W 100 procentach...
Chrzan jest rewelacyjny. W 100 procentach naturalny i smaczny.