3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Tort trzy czekolady


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 1 litra śmietany 30%, lub nieslodzonego mleka skondensowanego
  • 0,5 litra mleka
  • 3 torebki żelatyny w proszku
  • 150 gramów czekolady białej
  • 150 gramów Czekolady mlecznej
  • 150 gramów Czekolady gorzkiej
  • 200 gramów herbatników
  • 80 gramów masła
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wkladamy ciastka doClosed lid i rozdrabniamy poz turbo kilka sekund,dodajemy maslo i poz.8 kilka sekund. Wykladamy to blszke do ciasta i formujemy spod ciasta. Wymieszac mleko skondensowane  z mlekiem zwyklym w oddzielnym naczyniu. DoClosed lid dodajemy 1/2 l tej mieszanki,150 gr.czekolady gorzkiej,100 gr.cukru, 2 lyzeczki do herb. zelatyny w proszku 7 min./90stopni/poz.5.Wylewamy na spod przygotowany z ciastek i masla,schladzamy. Przygotowujemy kolejna warstwe z czekolady mlecznej w ten sam sposob,tyle ze wylewajac  podstawiamy lyzke stolowa aby nie lalo sie bezposrednio na poprzednia warstwe.Schladzamy. Myjemy dobrze Closed lid Przygotowujemy warstwe z czekolady bialej w ten sam sposob co poprzednie warstwy. Odstawic do lodowki do nastepnego dnia.Dekorujemy wedlug uznania przed podaniem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy