3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

tiramisu


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

2 opakowania biszkoptów

  • 6 żółtek
  • 2 opakowania biszkoptow
  • 120 g cukru
  • 500 g sera mascarpone
  • 2 łyżki kakao
  • 30 g likieru Amaretto
  • 200 g mocnej kawy, najlepiej z ekspresu
  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 2h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. założyć motylek,żółtka z cukrem ubić 5 min/70stopni/obr 3

  2. Zdjąć motylek, dodać Mascarpone i miksować 2 min/obr 3, powoli wlewając Amaretto

  3. W szklanym naczyniu ok. 15 x 25cm ułożyć warstwę biszkoptów, wlać połowę kawy. Na to wyłożyc połowę masy, biszkopty, resztę kawy ( powoli polewać biszkopty łyżką ) i resztę masy. Wierzch pposypać kakao

    Wstawić do lodówki na około 2 godz.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • izu:No to nie wiem, co ja źle robię, ale mi...

    Zgłoszony przez niewywrotna na kwietnia 5, 2020 at 17:10.

    izu:No to nie wiem, co ja źle robię, ale mi zawsze wychodzi rzadka i tylko trochę teżeje w lodówce. Nie da się ukroić kawałak ciasta, bo się rozpływa. W smaku jest ok, ale robie tylko dla nas w domu, bo dla gosci sie nie nadaje...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • niewywrotna:...

    Zgłoszony przez izu na kwietnia 5, 2020 at 15:18.

    niewywrotna:
    Masa jest dosyć gęsta, ale to schłodzeniu tężeje.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy masa mascarpone po zrobieniu powinna być...

    Zgłoszony przez niewywrotna na września 29, 2019 at 13:56.

    Czy masa mascarpone po zrobieniu powinna być całkiem płynna? Czy ona stężeje w lodówce?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze!

    Zgłoszony przez Anestka na kwietnia 29, 2019 at 22:16.

    Najlepsze!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za przepis Jest to moje ulubione...

    Zgłoszony przez Marzena_7777 na grudnia 3, 2016 at 18:12.

    Dziękuję za przepis SmileJest to moje ulubione tiramisu,wychodzi zawsze idealneCooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszedł super, z rumem i

    Zgłoszony przez barbara@ na grudnia 21, 2015 at 17:38.

    wyszedł super, z rumem i biszkopcikami amaretti tmrc_emoticons.-)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze