Składniki
12 porcja/porcje/porcji
2 opakowania biszkoptów
- 6 żółtek
- 2 opakowania biszkoptow
- 120 g cukru
- 500 g sera mascarpone
- 2 łyżki kakao
- 30 g likieru Amaretto
- 200 g mocnej kawy, najlepiej z ekspresu
-
6
2h 15min
Czas całkowity 2h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
założyć motylek,żółtka z cukrem ubić 5 min/70stopni/obr 3
Zdjąć motylek, dodać Mascarpone i miksować 2 min/obr 3, powoli wlewając Amaretto
W szklanym naczyniu ok. 15 x 25cm ułożyć warstwę biszkoptów, wlać połowę kawy. Na to wyłożyc połowę masy, biszkopty, resztę kawy ( powoli polewać biszkopty łyżką ) i resztę masy. Wierzch pposypać kakao
Wstawić do lodówki na około 2 godz.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzizu:No to nie wiem, co ja źle robię, ale mi...
izu:No to nie wiem, co ja źle robię, ale mi zawsze wychodzi rzadka i tylko trochę teżeje w lodówce. Nie da się ukroić kawałak ciasta, bo się rozpływa. W smaku jest ok, ale robie tylko dla nas w domu, bo dla gosci sie nie nadaje...
niewywrotna:...
niewywrotna:
Masa jest dosyć gęsta, ale to schłodzeniu tężeje.
Czy masa mascarpone po zrobieniu powinna być...
Czy masa mascarpone po zrobieniu powinna być całkiem płynna? Czy ona stężeje w lodówce?
Najlepsze!
Najlepsze!
Dziękuję za przepis Jest to moje ulubione...
Dziękuję za przepis
Jest to moje ulubione tiramisu,wychodzi zawsze idealne
wyszedł super, z rumem i
wyszedł super, z rumem i biszkopcikami amaretti