Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 250 g mleka, chudego (0,5%)
- 40 g cukru
- 100 g soku z cytryny
- 10 g skórki otartej z cytryny
- 4 plastry limonki
- Polewa malinowa
- 300 g malin, świeżych lub mrożonych (wcześniej rozmrozić)
- 10 g cukru
- 100 g wody
- 30 g żelatyny
- 150 g twarogu, chudego
- Timbale
- 2 białka
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
- Timbale: Założyć motylek.
- Do naczynia miksującego włożyć białka, ubić na sztywną pianę, 1½ min/obr. 4, przełożyć do innego naczynia.
- Zdjąć motylek.
- W innym naczyniu dokładnie rozpuścić żelatynę w 100 g ciepłej wody.
- Do naczynia miksującego włożyć twaróg, mleko, cukier, rozpuszczoną żelatynę, sok i skórkę z cytryny, wymieszać 20 s/obr. 4.
- Dodać pianę z białek, wymieszać 10 s/obr. 3.
- Powstałą masę umieścić w wypłukanych zimną wodą filiżankach, pozostawić do zastygnięcia na ok. 2 godziny. Polewa malinowa:
- Do naczynia miksującego włożyć maliny i cukier, podgrzać 30 s/obr. 7.
- Filiżanki z zastygniętą masą zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie, zawartość przełożyć na talerz i ozdobić plasterkami limonki.
- Timbale polać polewą malinową, można też polać talerz, a następnie umieścić na nim timbale.
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzRewelacyjne... ja akurat
Rewelacyjne... ja akurat dzisiaj zrobiłam z polewa truskwkową, ale jak bedą świeże maliny, to na pewno też sprobuję