Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
- 200 g soku z cytryny
- 250 g wody, zimnej
- 350 g cukru
- 400 g wody
- 1 białko
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać cukier, gotować5 min/100°C/obr. 3.
- Dodać zimną wodę i sok z cytryny, wymieszać 3s/obr.3.
- Dodać białko, wymieszać 3s/obr.4. Przelać masę do formy do zamrażania do wysokości maks. 4 cm (np. aluminiowej, silikonowej) i przykryć folią spożywczą. Przed zamrożeniem pozostawić do całkowitego ostygnięcia, na co najmniej 8 godzin.
- Pokroić zamrożoną mieszankę na kawałki (około 4 x 4 cm), włożyć do naczynia miksującego, wymieszać 30s/obr.9, następnie ubijać 30s/obr.4 przy pomocy kopystki. Podawać w pucharkach, bezpośrednio po przygotowaniu.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzPyszny sorbet, najlepszy jaki jadłam....
Pyszny sorbet, najlepszy jaki jadłam.
Mogę go porównać do sorbetu cytrynowego schollera. Rewelacja!
Pyszny sorbet, najlepszy jaki jadłam....
Pyszny sorbet, najlepszy jaki jadłam.
Mogę go porównać do sorbetu cytrynowego schollera. Rewelacja!
zrobiłam i nawet dobry ale myśl że jest tam...
zrobiłam i nawet dobry ale myśl że jest tam TYLE cukru
spowodowała że już nie chcę do niego wracać
Super przepis oby tylko lato
Super przepis oby tylko lato było
:bigsmile:Bardzo ciekawy
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
:)Uwielbiam sorbety. Ten
Joan51