3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sorbet cytrynowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Sorbet cytrynowy

  • 200 g soku z cytryny
  • 250 g wody, zimnej
  • 350 g cukru
  • 400 g wody
  • 1 białko
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie


    1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać cukier, gotować 5 min/100°C/obr. 3.

    2. Dodać zimną wodę i sok z cytryny, wymieszać 3 s/obr. 3.

    3. Dodać białko, wymieszać 3 s/obr. 4. Przelać masę do formy do zamrażania do wysokości maks. 4 cm (np. aluminiowej, silikonowej) i przykryć folią spożywczą. Przed zamrożeniem pozostawić do całkowitego ostygnięcia, na co najmniej 8 godzin.

    4. Pokroić zamrożoną mieszankę na kawałki (około 4 x 4 cm), włożyć do naczynia miksującego, wymieszać 30 s/obr. 9, następnie ubijać 30 s/obr. 4 przy pomocy kopystki. Podawać w pucharkach, bezpośrednio po przygotowaniu.

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super przepis oby tylko lato

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 19, 2014 at 17:40.

    Super przepis oby tylko lato było :cooking_2:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Bardzo ciekawy

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 24, 2013 at 15:18.

    :bigsmile:Bardzo ciekawy sorbet ;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Uwielbiam sorbety. Ten

    Zgłoszony przez Joanna 51 na stycznia 23, 2012 at 11:01.

    :)Uwielbiam sorbety. Ten będzie na pewno robiony.

    Joan51

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze