3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sezamki


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 210 g cukru
  • 210 g sezamu
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka miodu (płynnego)
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Wysypać sezam na suchą patelnię i podprażyć (mieszając często), aż zrobi
    się złoty.

    2. Do innego naczynia (garnka) wsypać cukier, dodać 2 łyżki wody i poczekać,
    aż się skarmelizuje (będzie złoty i płynny). Do karmelu dodać miód i wymieszać łyżką.3. Następnie do Closed lid wrzucić
    ostudzony wcześniej sezam i karmel i mieszać, aż się wszystko połączy.

     



    na arkusz papieru do pieczenia wylać masę
    sezamową, przykryć drugim papierem i rozwałkować na  grubość 1 cm (masa
    będzie tężała z każdą chwilą). Jak masa trochę przestygnie, natychmiast odkleić
    od pergaminu (potem mogą być trudności). Pokroić dowolnie, pozostawić do
    całkowitego ostudzenia.

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz