3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik Baskijski


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Sernik

  • 800 gramów serka kremowego, śmietankowy Almette, Delikate
  • 250 gramów sera mascarpone
  • 250 gramów cukru
  • 400 gramów śmietany, 36% tłuszczu
  • 6 jajek
  • 1 płaskiej łyżeczki soli
  • 1 płaskiej łyżeczki wanilia, mielona

Spód

  • 200 gramów herbatników, czekoladowych
  • 100 gramów masła
  • 6
    1h 35min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Podkład:
    1) Herbatniki rozkruszamy 30sek/ obroty 5
    2).Dodajemy masło ( miękkie) ucieramy razem ok 30 sek/ obroty 5. Zaglądam przez miarkę do połączenia składnikówtmrc_emoticons.)


    PAMIĘTAJ, DOBRZE WYŁÓŻ PAPIEREM DO PIECZENIA, MASA JEST BARDZO RZADKA. JA ZAPOMNIAŁAM W POŚPIECHU, DLATEGO MOJ SERNIK NIE JEST ZA WYSOKI



    3) Tak przygotowanymi herbatnikami wyłóż tortownice 26-24 cm. Podpiecz ok 5 -6min w temp 180 stopni


    Sernik:


    1) Do naczynia miksującego dodajemy serki i cukier. Miksujemy ok 60 sekund obroty 6-7.
    2) Sprawdzamy konsystencje ( gładka, pół płynna masa)
    3) Nakładamy pokrywkę, ustawiamy obroty 3.5 bez czasu i stopniowo przez miarkę wlewamy 6 jajek.
    4) Zmniejszamy obroty na 3 ( musimy to zrobić, bo masy będzie sporo i będzie chlapało na większych obrotach) Wlewamy małym strumieniem przez miarkę 400 ml śmietanki.
    5) Tak przygotowaną masę wylewamy ( ponoć najlepiej przez łyżkę) Do blachy.
    6) Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 35-40 min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy