Składniki
- 200 g wiórków kokosowych
 - 100 ml kremówki
 - 70 g cukru pudru
 - 70 g masła
 - opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego
 - 150 gmlecznej czekolady do oblania
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. w misce wymieszać wiórki z cukrem pudrem
2. do
"Blokada naczynia miksującego"  włożyć kremówkę i masło, podgrzewać 50st/obr.1 aż się rozpuści3. dodać wiórki i mieszać aż wszystko się połączy
z powstałej masy uformować kulki, układać na papierze lub folii aluminiowej i wstawić do lodówki na 1 godz do schłodzenia.
w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i nadziewając kulki na wykałaczkę odtaczać je w czekoladzie, wykładać na papier.
aby czekolada szybciej zastygła można wstawić do lodówki
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
uwielbiam
Super
 szkoda ze takie kaloryczne 
Pyszniutkie, aczkolwiek w samej roztopionej czekoladzie cięzko jest je obtoczyć, dlatego dodałam trochę masła i mleka... i ne nabijałam kulek na patyczki, tylko wrzucałam do miski i toczyłam paluchami. Czekolada szybko się chłodziła, więc o poparzeniu nie było mowy. POLECAM!!
Pychotka...... dodałam równiez płatki migdałowe..... super !!!
pyszotka
  mi co prawda nie wyszły takie kształtne jak na obrazku, ale bardzo dobre 
 przy okzaji odkryłam, że jak w czasie tej kompieli w czekoladzie kuleczka się rozleci to z tego co zostanie moża zrocić kokosowo-czekoladowe kuleczki 
 też bardzo dobre
w wersji dla dorosłych proponuję z wiórek zrobić malibu a po odsączeniu wiórki użyć do tego deseru
 jednak trzeba w przepisie ominąć śmietankę. ja tego nie zrobiłam i musiałam kombinować bo nie chciały się sklejać w kulki, więc dodałam pokruszone herbatniki i też wyszły smaczne
Właśnie je zrobiłam, leżą w lodówce i czekają aż stwardnieją a potem już tylko polewa i hmmm... juz się nie moge doczekac
Możesz mi powiedzieć o co chodzi z wodną kąpielą czekolady? roztopiłam czekoladę w TM i dodałam trochę smietanki 30% oraz mleka bo była strasznie gęsta i nie mogłam tych kuleczek polewac no i niestety troche mi spłynęła ta polewa;( teraz sa w zamrażarce ale już spróbowałam i wyszły extra
 mniam. chyba nigdy już nie kupię oryginalnego Baunty!
u mnie równiez się chłodzą
Dooooobre!!! Robie podobne
  Chyba widac juz, jaki ze mnie lasuch na slodycze 
Kuleczki są super. Jak baton Bounty. Po zrobieniu myslałam, że będzie za duzo masła, ale jak się schłodziły i zostały oblane czekoladą wyszły doskonałe. Polecam