3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pudding z mleczka kokosowego


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Syrop

  • 300 g cukru
  • 200 g Suszonych śliwek, bez pestek
  • 200 g wody

Pudding

  • 1 szczypty soli
  • 100 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 200 g śmietany 30%
  • 800 g mleka
  • 400 g słodzonego mleka skondensowanego
  • 200 g mleczka kokosowego
5

Przygotowanie

    Pudding
  1. 1. Nałożyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na pudding, wymieszać 10s/obr. 3, następnie gotować 14min/90C/obr. 2

    2. Masę przelać do nasmarowanej tłuszczem lub silokonowej formy w kształcie korony, wstawić do lodówki na minimum 8 godzin.

     

     

  2. Syrop
  3. 3. Założyć motylek. do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na syrop, gotować 15 min/100C/Counter-clockwise operation/obr. 1. Przełożyć do innego naczynia i odstawić do ostygnięca w temperaturze pokojowej.

    4. Po minimum 8 godzinach przełożyć pudding z formy na talerz i polać syropem.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można podawać z syropem zrobionym z innych owoców.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy