Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Syrop
- 300 g cukru
- 200 g Suszonych śliwek, bez pestek
- 200 g wody
Pudding
- 1 szczypty soli
- 100 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
- 100 g wiórków kokosowych
- 200 g śmietany 30%
- 800 g mleka
- 400 g słodzonego mleka skondensowanego
- 200 g mleczka kokosowego
-
6
8h 35min
Czas całkowity 8h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Nałożyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na pudding, wymieszać 10s/obr. 3, następnie gotować 14min/90C/obr. 2
2. Masę przelać do nasmarowanej tłuszczem lub silokonowej formy w kształcie korony, wstawić do lodówki na minimum 8 godzin.
3. Założyć motylek. do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na syrop, gotować 15 min/100C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1. Przełożyć do innego naczynia i odstawić do ostygnięca w temperaturze pokojowej.
4. Po minimum 8 godzinach przełożyć pudding z formy na talerz i polać syropem.
Pudding
Syrop
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można podawać z syropem zrobionym z innych owoców.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz