 
                                            
                                    Składniki
Syrop
- 300 g cukru
- 200 g Suszonych śliwek, bez pestek
- 200 g wody
Pudding
- 1 szczypty soli
- 100 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
- 100 g wiórków kokosowych
- 200 g śmietany 30%
- 800 g mleka
- 400 g słodzonego mleka skondensowanego
- 200 g mleczka kokosowego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Nałożyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na pudding, wymieszać 10s/obr. 3, następnie gotować 14min/90C/obr. 2 - 2. Masę przelać do nasmarowanej tłuszczem lub silokonowej formy w kształcie korony, wstawić do lodówki na minimum 8 godzin. 
- 3. Założyć motylek. do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na syrop, gotować 15 min/100C/  "Obroty wsteczne" /obr. 1. Przełożyć do innego naczynia i odstawić do ostygnięca w temperaturze pokojowej. "Obroty wsteczne" /obr. 1. Przełożyć do innego naczynia i odstawić do ostygnięca w temperaturze pokojowej.- 4. Po minimum 8 godzinach przełożyć pudding z formy na talerz i polać syropem. 
Pudding
Syrop
Porady
Można podawać z syropem zrobionym z innych owoców.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze