3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Polewa czekoladowa - Błyszcząca, miękka


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

  • 1 łyżka żelatyny
  • 3-4 łyżki kakao
  • 60 g cukru pudru
  • 125 g masła
  • 1/4 szklanki wrzącej wody
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz żelatyny i wody miksujemy w Blokada naczynia miksującegoobr.3/100st. do momentu zaświecenia lampki (uważać, żeby się kakao nie przypaliło).

     

  2.  

    W 1/4 szklanki gorącej wody rozpuścic żelatynę i dodać do pozostałych składników. Mieszać 30s/obr.3.

  3.  

    Lekko przestudzić, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Polewa gotowa do wylania na sernik, piernik lub inną pyszność. Po wystygnięciu doskonale się kroi - nie pęka!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz