Tu jesteś:
4
Składniki
- 5 jabłek
- 2 jajka
- 250 g wody
- 250 g mleka
- 250 g mąki
- soli, szczypta
-
6
15min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym – czas 25 sek., obr. 8.
Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki i wykroić gniazda. Dołożyć do ciasta w naczyniu miksującym i wymieszać – czas 15sek., obr. 5.
Nakładać porcje łyżką na rozgrzany olej na patelni.
SmacznegoJ
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRobiłam placki już wiele razy,czas na komentarz....
Robiłam placki już wiele razy,czas na komentarz. Przepis trochę zmodyfikowałam i wychodzą super. Daję 100g więcej mąki i 20g cukru trzcinowego ( kwestią smaku, my lubimy słodsze
). Jabłek nie obieram,bo pod skórką jest najwięcej witamin, szkoda czasu i pracy. Miksuje 6s/4 , bo tak jak już inni pisali, inaczej jest prawie papka z tego.
Moja cała rodzina bardzo lubi te placki. Dziękuję za przepis.
W smaku bardzo dobre, tylko troszke wiecej maki
W smaku bardzo dobre, tylko troszke wiecej maki
Dla mnie masakra. Ciasto jest bardzo rzadkie,...
Dla mnie masakra. Ciasto jest bardzo rzadkie, wręcz wodniste, jabłka zmielone na miał. Na początku zrobiłam według przepisu i nie dało się tego smażyć. Dodałam mąki, ale za bardzo to nie pomogło. Strata czasu i materiału
Dla mnie bomba
Dla mnie bomba
Bardzo dobre placki, ja
Bardzo dobre placki, ja zamiast wody dodałam mleka i zwiększyłam również ilość mąki i rzeczywiście jabłka krócej miksowac. Polecam
tak jak niektórzy poprzednicy
tak jak niektórzy poprzednicy dodałem więcej mąki i za mocno zostały zmielone jabłka także nastepnym razem dam na mniejsze obroty jabłka.
super przepis i proporcje. ja
super przepis i proporcje. ja smażyłam bez dodawania jabłek, bo podawałam z nutella. polecam
Trzeba dodać trochę więcej
Trzeba dodać trochę więcej mąki i nie ma problemu z odwarcaniem - ostatniego placuszka usmażyłam z resztek tego co zostało w kielichu , wyszedł mały naleśnik .Do przepisu dodaję od siebie 10 gr oleju kokosowego i smażę na patelni do naleśników.
dzieciaki były pod wrażeniem,
dzieciaki były pod wrażeniem, kolacja z dokładką ........
Placuszki bardzo dobre,
Placuszki bardzo dobre, aczkolwiek ja ( po przeczytaniu wcześniejszych komentarzy) wogóle nie dodałam wody, tylko 250 ml mleka i tylko 2 jabłka- bo niestety nie miałam więcej. Ilość płynu była ok, ale niestety jabłek nieco za mało. Ogólnie dzieciakom smakowały ( mnie też)
Placki trzeba robić cienkie i
Placki trzeba robić cienkie i smazyć na średnim/małym ogniu. Są bardzo mokre, następnym razem spróbuję dać mniej wody, bo lubię jak placek jest grubszy, a te, jak sa za grube, to są surowe w środku.
Placki trzeba robić cienkie i
Placki trzeba robić cienkie i smazyć na średnim/małym ogniu. Są bardzo mokre, następnym razem spróbuję dać mniej wody, bo lubię jak placek jest grubszy, a te, jak sa za grube, to są surowe w środku.
Placuszki smaczne i bardzo
Placuszki smaczne i bardzo delikatne. Jedyna uwaga pomimo smażenia malutkich placuszków jest problem z ich odwróceniem. Może trzeba więcej mąki,
Joan51
Brzmi wybornie. Jak smakuje
Brzmi wybornie. Jak smakuje sprawdzimy,
Joan51