3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Placki z jabłkami - błyskawiczne!


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 5 jabłek
  • 2 jajka
  • 250 g wody
  • 250 g mleka
  • 250 g mąki
  • soli, szczypta
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym – czas 25 sek., obr. 8.

    Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki i wykroić gniazda. Dołożyć do ciasta w naczyniu miksującym i wymieszać – czas 15sek., obr. 5.

    Nakładać porcje łyżką na rozgrzany olej na patelni.

    SmacznegoJ

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • W smaku bardzo dobre, tylko troszke wiecej maki

    Zgłoszony przez Konelek 2013 na lutego 3, 2017 at 12:38.

    W smaku bardzo dobre, tylko troszke wiecej maki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie masakra. Ciasto jest bardzo rzadkie,...

    Zgłoszony przez Olcze na grudnia 28, 2016 at 21:04.

    Dla mnie masakra. Ciasto jest bardzo rzadkie, wręcz wodniste, jabłka zmielone na miał. Na początku zrobiłam według przepisu i nie dało się tego smażyć. Dodałam mąki, ale za bardzo to nie pomogło. Strata czasu i materiału tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie bomba

    Zgłoszony przez Limonka na grudnia 15, 2016 at 09:15.

    Dla mnie bomba tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre placki, ja

    Zgłoszony przez Rozka1980 na czerwca 16, 2016 at 08:48.

    Bardzo dobre placki, ja zamiast wody dodałam mleka i zwiększyłam również ilość mąki i rzeczywiście jabłka krócej miksowac. Polecam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • tak jak niektórzy poprzednicy

    Zgłoszony przez piochu72 na kwietnia 8, 2016 at 16:43.

    tak jak niektórzy poprzednicy dodałem więcej mąki i za mocno zostały zmielone jabłka także nastepnym razem dam na mniejsze obroty jabłka.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis i proporcje. ja

    Zgłoszony przez marsi na marca 29, 2016 at 21:03.

    super przepis i proporcje. ja smażyłam bez dodawania jabłek, bo podawałam z nutella. polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Trzeba dodać trochę więcej

    Zgłoszony przez juspel12 na listopada 8, 2015 at 14:44.

    Trzeba dodać trochę więcej mąki i nie ma problemu z odwarcaniem - ostatniego placuszka usmażyłam z resztek tego co zostało w kielichu , wyszedł mały naleśnik .Do przepisu dodaję od siebie 10 gr oleju kokosowego i smażę na patelni do naleśników.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzieciaki były pod wrażeniem,

    Zgłoszony przez Karol Baranczuk na września 30, 2014 at 20:18.

    dzieciaki były pod wrażeniem, kolacja z dokładką ........ Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Placuszki bardzo dobre,

    Zgłoszony przez marthusia1 na lipca 8, 2014 at 15:53.

    Placuszki bardzo dobre, aczkolwiek ja ( po przeczytaniu wcześniejszych komentarzy) wogóle nie dodałam wody, tylko 250 ml mleka i  tylko 2 jabłka- bo niestety nie miałam więcej. Ilość płynu była ok, ale niestety jabłek nieco za mało. Ogólnie dzieciakom smakowały ( mnie też)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Placki trzeba robić cienkie i

    Zgłoszony przez Marceban na marca 9, 2014 at 10:27.

    Placki trzeba robić cienkie i smazyć na średnim/małym ogniu. Są bardzo mokre, następnym razem spróbuję dać mniej wody, bo lubię jak placek jest grubszy, a te, jak sa za grube, to są surowe w środku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Placki trzeba robić cienkie i

    Zgłoszony przez Marceban na marca 9, 2014 at 10:27.

    Placki trzeba robić cienkie i smazyć na średnim/małym ogniu. Są bardzo mokre, następnym razem spróbuję dać mniej wody, bo lubię jak placek jest grubszy, a te, jak sa za grube, to są surowe w środku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Placuszki smaczne i bardzo

    Zgłoszony przez Joanna 51 na stycznia 22, 2012 at 18:45.

    Placuszki smaczne i bardzo delikatne. Jedyna uwaga pomimo smażenia malutkich placuszków jest problem z ich odwróceniem. Może trzeba więcej mąki,

    Joan51

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brzmi wybornie. Jak smakuje

    Zgłoszony przez Joanna 51 na stycznia 21, 2012 at 13:43.

    Brzmi wybornie. Jak smakuje sprawdzimy,

    Joan51

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze