3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pascha wielkanocna prosty przepis podstawowy


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Pascha wielkanocna prosty przepis podstawowy

  • 500 gramów twarogu sernikowego
  • 250 gramów masła
  • 4 żółtka, ugotowane na twardo
  • 150 gramów cukru pudru
  • 100 gramów migdałów bez skórki, słupki lub płatki
  • 150 gramów owoców, suszone lub kandyzowane
  • 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • owoce do dekoracji
  • 6
    24h 15min
    Czas całkowity 24h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

  1. Masło z cukrem i żółtkami ucieramy na puszystą masę - obr. 6, 1 min.
  2. Dodajemy mielony twaróg oraz esencję waniliową i mieszamy przy pomocy kopystki obr. 5, 1 min.
  3. Dodajemy suszonelub kandyzowane owoce, migdały lub inne bakalie i ostrożnie mieszamy do połączenia – 3, 15 sekund + kopystka;
  4. Naczynie – na przykład odpowiedniej wielkości miskę – wykładamy kilkukrotnie złożoną, jałową gazą. Przekładamy gotową masę i przykrywamy gazą. Wierzch przyciskamy talerzykiem i obciążamy.
  5. Wstawiamy do lodówki na min. 24 godziny.
  6. Przed podaniem pachę układamy „do góry dnem” na talerzu, dekorujemy owocami i bakaliami.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Dodatkowe akcesoria: miska, jałowa gaza o wymiarach 1m x 1m.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy