3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pączki hiszpańskie


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 osoba/osoby

  • 150 g wody
  • 80 g masła lub margaryny
  • szczypta soli
  • 10 g cukru
  • 120 g mąki
  • 3 jaja
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. * do naczynia miksującego wlać wodę, dodać masło, sól i cukier - gotować 5 min, temp. 100 st., obr. 1

    * dodać mąkę i wymieszać 20 sek./ obr. 4 

    * zdjąć naczynie miksujące i odstawić na ok 10 minut aby ostygło

    * ponownie nałożyć naczynie miksujące. Mieszać obr. 5, przez otwór w pokrywie dodawać kolejno jaja. Mieszać ponownie 30 sek./obr. 5

  2. do smażenia
  3. * ciastem napełnić rękaw do dekoracji lub jak nie mamy takiego woreczek foliowy i wyciąć w nim końcówkę

    * na papier do pieczenia wyciskać ciasteczkowe kółeczka - im mniejsze tym mniejsze nasze pączki - uwaga ciasto rośnie podczas smażenia tmrc_emoticons.;-)

    * wycinamy z papieru kilka ciastek i wrzucamy na rozgrzany olej papierem do góry - po chwili papier będzie można swobodnie zdjąć np. szczypcami kuchennymi

    * smażymy do uzyskania złotego koloru z obydwu stron

    * wyciągamy i odkładamy do osączenia na ręczniku papierowym

    * dekorowanie to już nasza wena - ja użyłam tylko cukru pudru, pączki są wystarczająco słodkie, nie chciałam dodawać słodyczy lukrem tmrc_emoticons.;)

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

ps. wiedza uzyskana po zrobieniu pączków - do ciasta należy dodać łyżeczkę spirytusu lub octu, tak aby tłuszcz tak nie wsiąkał w pączki. Mama dodaje do faworków i pączków i mnie oświeciła tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy