Składniki
Masa orzechowa
- 150 g MASŁA 82%
- 120 g orzechów włoskich
- 2 MT wrzącego mleka
- 100 g cukru pudru
Masa jabłkowa
- 1 MT wody
- 1 galaretka
- 1 łyżka cukru
- 1000 g jabłek
Ciasto
- 1 i 1/2 proszku do pieczenia
- 2 jajko
- 200 g cukru
- 300 g mąki
- 200 g margaryny
-
6
1h 33min
Czas całkowity 1h 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Czekoladę zmiksować z cukrem 6s/obr 10. dodać pozostałe składniki i ustawić 5 min/obr 3/80 st C
ostudzić i wylać na masę orzechową.
Orzechy zmielić w TM 5s/obr 8. przesypać do osobnego naczynia i wlać wrzące mleko. Ostudzić.
Do naczynia miksującego włożyć masło i zmielić 5s/obr 5, założyć motylek, ucierać masło przez 4,5 min/obr 3 dodając cukier puder, po 1,5 min powoli dodawać ostudzone orzechy. położyć na ostudzony placek. ( można wcześniej pzrełżyć do osobnego naczynia i zrobić polewę)
jabłka obrać, zetrzeć w TM 12s/obr 5. Dodać cukier i wodę, podgrzewać 10min/obr 1/"Obroty wsteczne" /100 st C. pod koniec gotowania dodać galretkę i wymieszać kopystką. Przełożyć na placek i ostudzić.
Skadniki włożyć do TM w podanej kolejności i wyrobić 1,30 min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
podzielić na 2 placki, rozwałkować. Piec osobno w temp. 180 st. C przez ok 15 min.
Ostudzić
na dolny placek wylać masę jabłkową, przykryć drugim plackiem, położyć na niego masę orzechową i polać przestudzoną polewą czekoladową. Mozna posypać kolorowymi cukierkami.
Polewa czekoladowa
Masa orzechowa
Masa Jabłkowa
Ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNie polecam! Zmarnowałam tylko dużo dobrych...
Nie polecam! Zmarnowałam tylko dużo dobrych składników!
Wyglda smakowicie ale wol si upewni przed...
Wygląda smakowicie, ale wolę się upewnić przed zrobieniem. Tego proszku do pieczenia to ma być ile?