3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Niebiańska rozkosz


Wydrukuj:
4

Składniki

Masa orzechowa

  • 150 g MASŁA 82%
  • 120 g orzechów włoskich
  • 2 MT wrzącego mleka
  • 100 g cukru pudru

Masa jabłkowa

  • 1 MT wody
  • 1 galaretka
  • 1 łyżka cukru
  • 1000 g jabłek

Ciasto

  • 1 i 1/2 proszku do pieczenia
  • 2 jajko
  • 200 g cukru
  • 300 g mąki
  • 200 g margaryny
  • 6
    1h 33min
    Czas całkowity 1h 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Polewa czekoladowa
  1. Czekoladę zmiksować z cukrem 6s/obr 10. dodać pozostałe składniki i ustawić 5 min/obr 3/80 st C

    ostudzić i wylać na masę orzechową.

  2. Masa orzechowa
  3. Orzechy zmielić w TM 5s/obr 8. przesypać do osobnego naczynia i wlać wrzące mleko. Ostudzić.

    Do naczynia miksującego włożyć masło i zmielić 5s/obr 5, założyć motylek, ucierać masło przez 4,5 min/obr 3 dodając cukier puder, po 1,5 min powoli dodawać ostudzone orzechy. położyć na ostudzony placek. ( można wcześniej pzrełżyć do osobnego naczynia i zrobić polewę)

  4. Masa Jabłkowa
  5. jabłka obrać, zetrzeć w TM 12s/obr 5. Dodać cukier i wodę, podgrzewać 10min/obr 1/Obroty wsteczne/100 st C. pod koniec gotowania dodać galretkę i wymieszać kopystką. Przełożyć na placek i ostudzić.

  6. Ciasto
  7. Skadniki włożyć do TM w podanej kolejności i wyrobić 1,30 min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto

    podzielić na 2 placki, rozwałkować. Piec osobno w temp. 180 st. C przez ok 15 min.

    Ostudzić

    na dolny placek wylać masę jabłkową, przykryć drugim plackiem, położyć na niego masę orzechową i polać przestudzoną polewą czekoladową. Mozna posypać kolorowymi cukierkami.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie polecam! Zmarnowałam tylko dużo dobrych...

    Zgłoszony przez AlaGontarz na kwietnia 26, 2019 at 22:09.

    Nie polecam! Zmarnowałam tylko dużo dobrych składników!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglda smakowicie ale wol si upewni przed...

    Zgłoszony przez evla na czerwca 18, 2017 at 13:53.

    Wygląda smakowicie, ale wolę się upewnić przed zrobieniem. Tego proszku do pieczenia to ma być ile?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze