Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Nadzienie
- 500 g owoce jagodowe np. truskawka, borówka amerykańska
- 500 g serek ricotta fresca
- 50 g miodu
Ciasto
- 700 g mleka
- 50 g oliwy z oliwek
- 4 jajka
- 250 g mąki bezglutenowej np. Schar
-
6
35min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przygotowanie
Nadzienie:
Do
"Blokada naczynia miksującego" wkładamy serek ricotta, miód i owoce.
Wyrabiamy 5 s. / obr. 3
Następnie wyrabiamy 15 s.
"Obroty wsteczne"
Ciasto:
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlewamy mleko i olej. Wsypujemy mąkę i wybijamy jajka.
Wyrabiamy 20 s. / obr. 4
Naleśniki smażymy, z dwóch stron na patelni posmarowanej oliwą z oliwek ( przed pierwszym smażeniem).
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Nadzienie przygotować przed zrobieniem ciasta. Po przygotowaniu nadzenia, "Blokada naczynia miksującego" wypłukać i następnie przygotować w nim ciasto.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz