3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki bezglutenowe z serkiem ricotta.


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Nadzienie

  • 500 g owoce jagodowe np. truskawka, borówka amerykańska
  • 500 g serek ricotta fresca
  • 50 g miodu

Ciasto

  • 700 g mleka
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 4 jajka
  • 250 g mąki bezglutenowej np. Schar
  • 6
    35min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Nadzienie:

    Do Closed lidwkładamy serek ricotta, miód i owoce. 

    Wyrabiamy 5 s. / obr. 3

    Następnie wyrabiamy 15 s. Counter-clockwise operation

  2. Ciasto:

    Do Closed lidwlewamy mleko i olej. Wsypujemy mąkę i wybijamy jajka.

    Wyrabiamy 20 s. / obr. 4

    Naleśniki smażymy, z dwóch stron na patelni posmarowanej oliwą z oliwek ( przed pierwszym smażeniem). 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Nadzienie przygotować przed zrobieniem ciasta. Po przygotowaniu nadzenia, Closed lid wypłukać i następnie przygotować w nim ciasto.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy