Składniki
- 250 g Migdałów
- 250 g cukru
- 30 g wody różanej, (lub likieru Amaretto, brązowego rumu, ewentualnie koniaku)
- 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Migdały włożyć do miski i zalać wrzącą wodą. Pozostawić na co najmniej 5 min.
2. Migdały obrać ze skórki. (Skórka po sparzeniu wrzątkiem powinna ładnie odchodzić. W tym celu należy ścisnąć migdał palcami. Migdały należy oczyścić bardzo dokładnie. Jeśli z niektórym migdałów skórka nie chce łatwo odejść, należy zalać je ponownie wrzątkiem, odczekać 5min. i obrać.)
3. Obrane migdały należy osuszyć na ściereczce.
4. Cukier wsypać do naczynia miksującego i zmiksować na cukier puder 15s./ obr. 10. Cukier puder odstawić na bok.
5. Migdały włożyć do naczynia miksującego i zmielić 20s./ obr. 7.
6. Dodać cukier puder, wodę różaną i aromat. Wymieszać 3min./ pozycja INTERWAŁ, wspomagając ucieranie kopystką.Uformowac bloki lub dowolne figury, mozna polac czekolada
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPycha
Pycha
pyszny i pieknie pachnie a przy tym prosty do...
pyszny i pieknie pachnie a przy tym prosty do zrobienia w sam raz do swiatecznego piernika staropolskiego
super,marcepan do
super,marcepan do dekoracji.jutro robię
Gdzie można kupić wodę
Gdzie można kupić wodę różaną?