3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

macarons (czekoladowe)


Wydrukuj:
4

Składniki

masa

  • 50 g migdalow mielonych
  • 10 g kakao naturalne
  • 149 g cukier puder do lukru
  • 2 bialka
  • 1 łyżki cukru
  • szczypty soli

nadzienie

  • 150 g czekolady
  • 60 g śmietany
  • 20 g cukru
  • 60 g maślanka
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    masa na bezy
  1. wymieszac cukier puder z migdalami i z kakao. zachowac.

     

  2. ubic bialka z lyzka cukru i szczypta soli i motylkiem zalozonymtmrc_emoticons.;) programujac 4 min/obr.3,5

    przelozyc do miseczki i dodawac powoli mieszanke migdalowa (ja przesiewam ja przez siteczko, zeby nie bylo grudek). polaczyc ostroznie zeby bialka nie opadly. przelozyc do rekawa cukierniczego.

    na blache wylozona papierem do pieczenia formowac male bezy zostawiajac miedzy nimi miejsce.gdy juz wylozymy cala blache podniesc blache i pozwolic jej spasc kilka centymetrow, zeby bezy sie troszke splaszczylytmrc_emoticons.;)

    zostawic na ok. 30 minut zeby bezy sie wysuszyly. nie powinny przyklejac sie do palca.

  3. rogrzac piekarnik do 150ºC

    wlozyc bezy do piekarnika na 10-12 minut.powinny troszke urosnac.

    zostawic do ostygniecia.

  4. nadzienie
  5. wlac smietane na 2 min/90ºC/obr.1

  6. dodac czekolade w kawalkach, maslo w kawalkach, cukier  i ustawic 1min/obr.2

    przelac mase do miseczki lub torebki i zachowac w lodowce do ostygniecia

     

  7. nadziewac zimne bezy zimnym nadzieniem laczac dwie bezy ze soba

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

bardzo wazne jest zeby macaron sie dobrze wysuszyly zanim je upieczemy. dlatego nie powinny byc w wilgotnym otoczeniu. jesli nie mamy mielonych migdalow mozemy je przygotowac w TMX ale uwazajac by nie zmielic ich za bardzo bo robia sie wilgotne (olejiste). cukier puder tez mozemy przygotowac w TMX ale tez z wyprzedzeniemtmrc_emoticons.;)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • dzis zrobilam macarons ale

    Zgłoszony przez evcia na lipca 10, 2013 at 18:09.

    dzis zrobilam macarons ale bez kakao za to z barwnikiem czerwonym i wszyly swietne. trzeba dodac wiecej migdalow, reszta tak samo. chcialam dodac klon z tego przepisu ale nie bardzo wiem jak, ktos moze mi podpowie.... tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasteczka wypróbuję

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 24, 2013 at 17:54.

    tmrc_emoticons.) Ciasteczka wypróbuję tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.) Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzieki wielkie- jestem tu

    Zgłoszony przez evcia na kwietnia 24, 2013 at 15:12.

    dzieki wielkie- jestem tu nowa i troche zielona jeszcze...

    poprawka naniesionatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • evcia napisał: tak teraz

    Zgłoszony przez anka25 na kwietnia 24, 2013 at 12:06.

    evcia

    tak teraz patrze ze w punkcie 2 zapomnialam napisac ze ubijamy bialka oczywiscie z motylkiemtmrc_emoticons.;) upsss... tmrc_emoticons.;)

     

    Można edytować przepis i wprowadzić poprawkę ;o) Pozdrawiam

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • tak teraz patrze ze w punkcie

    Zgłoszony przez evcia na kwietnia 24, 2013 at 09:47.

    tak teraz patrze ze w punkcie 2 zapomnialam napisac ze ubijamy bialka oczywiscie z motylkiemtmrc_emoticons.;) upsss... tmrc_emoticons.;)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze