3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem twarogowo-pomarańczowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Krem twarogowo-pomarańczowy

  • 500 g twarogu, chudego
  • 50 g wody mineralnej, gazowanej
  • 30 g cukru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 100 g wody
  • 30 g żelatyny
  • 200 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 30 g skórki otartej z pomarańczy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 30 g likieru pomarańczowego
  • 6
    10min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć twaróg, wodę, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać 1 min/obr. 5.
    2. W innym naczyniu dokładnie rozpuścić żelatynę w 100 g ciepłej wody, dodać ją do naczynia miksującego.
    3. Dodać pozostałe składniki, wymieszać 1½ min/obr. 3.
    4. Pozostawić na dwie godziny w chłodnym miejscu.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • czy ten krem nadaje się do

    Zgłoszony przez awal na grudnia 16, 2014 at 23:18.

    czy ten krem nadaje się do przełożenia biszkoptu?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To ma taką konsystencję

    Zgłoszony przez anastazja.k na maja 18, 2014 at 18:54.

    To ma taką konsystencję galaretki, myślałam że będzie bardziej puszyste a jest strasznie zwarte. Sam smak ok.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze