Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 500 g twarogu, chudego
- 50 g wody mineralnej, gazowanej
- 30 g cukru
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 100 g wody
- 30 g żelatyny
- 200 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 30 g skórki otartej z pomarańczy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 30 g likieru pomarańczowego
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć twaróg, wodę, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać 1 min/obr. 5.
- W innym naczyniu dokładnie rozpuścić żelatynę w 100 g ciepłej wody, dodać ją do naczynia miksującego.
- Dodać pozostałe składniki, wymieszać 1½ min/obr. 3.
- Pozostawić na dwie godziny w chłodnym miejscu.
- Do naczynia miksującego włożyć twaróg, wodę, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać 1 min/obr. 5.
10
11
Komentarze
Odpowiedzczy ten krem nadaje się do
czy ten krem nadaje się do przełożenia biszkoptu?
To ma taką konsystencję
To ma taką konsystencję galaretki, myślałam że będzie bardziej puszyste a jest strasznie zwarte. Sam smak ok.