Składniki
3 słoik/słoiki/słoików
Konfitury z bananów
- 300 g sztuk bananów, banany ważymy obrane
- 200 g cukru
- 150 g wody
- 150 g białego rumu
- 1 cytryny, sok
-
6
35min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wodę gotujemy z cukrem. Gdy cukier sie rozpuści dodajemy obrane połamane banany i sok z cytryny. Rozdrabniamy 4s/5 obr. Następnie gotujemy 30min/ 2 obr/ 90stopni. Jeśli w czasie gotowania nasze konfitury chcą uciekac z naczynia należy zmniejszyć temperaturę do 80 stopni i na chwilę zwiększyć obroty. 15 minut przed końcem gotowania dodajemy rum. Wersja dla dzieci zamiast rumu dajemy wodę i mniej cukru.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRobiłam konfiturę i jestem
Robiłam konfiturę i jestem niespodziewanie mile zaskoczona smakiem. Bardzo orginalny, ciekawy smak. Wszystkim smakowało, a taki smak wymaga powtórzenia. Dziękuję za przepis.
Hmm... z rumem jeszcze nie
Hmm... z rumem jeszcze nie jadłam ;o)
;o)
Ciekawy przepis, trzeba
Ciekawy przepis, trzeba spròbowac

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
