3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Konfitura z bananów rodem z Kuby


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

Konfitury z bananów

  • 300 g sztuk bananów, banany ważymy obrane
  • 200 g cukru
  • 150 g wody
  • 150 g białego rumu
  • 1 cytryny, sok
  • 6
    35min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wodę gotujemy z cukrem. Gdy cukier sie rozpuści dodajemy obrane połamane banany i sok z cytryny. Rozdrabniamy 4s/5 obr. Następnie gotujemy 30min/ 2 obr/ 90stopni. Jeśli w czasie gotowania nasze konfitury chcą uciekac z naczynia należy zmniejszyć temperaturę do 80 stopni i na chwilę zwiększyć obroty. 15 minut przed końcem gotowania dodajemy rum. Wersja dla dzieci zamiast rumu dajemy wodę i mniej cukru.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robiłam konfiturę i jestem

    Zgłoszony przez magnolia na grudnia 22, 2012 at 20:57.

    Robiłam konfiturę i jestem niespodziewanie mile zaskoczona smakiem. Bardzo orginalny, ciekawy smak. Wszystkim smakowało, a taki smak wymaga powtórzenia. Dziękuję za przepis.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hmm... z rumem jeszcze nie

    Zgłoszony przez anka25 na sierpnia 1, 2012 at 08:54.

    Hmm... z rumem jeszcze nie jadłam ;o) Big Smile

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis, trzeba

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 30, 2012 at 21:55.

    Ciekawy przepis, trzeba spròbowactmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze