3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłko z dynią pod kruszonką


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Jabłko z dynią pod kruszonką

  • 1 jabłko
  • miąższ z dyni, objętościowo tyle ile jabłka
  • 40 g mąki pszennej
  • 15 g cukru
  • 20 g masła, ew. oleju
  • 6
    50min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Obrane i wydrążone jabłko kroimy na kawałki. Miąższ z dyni kroimy na kawałki mniej więcej takiej wielkości jak kawałki jabłka. W dwóch na naczyniach żaroodpornych (ceramicznych lub silikonowych) umieszczamy po połowie jabłka i dyni i lekko mieszamy. U mnie to dwie kokilki o wys. ok. 5 cm i średnicy ok. 8 cm. Naczynia umieszczamy w Varomie i gotujemy 15 min/Varoma/obr. 1. W naczyniu miksującym musi być woda lub można równocześnie gotować inne danie. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 st. C i z mąki, cukru i tłuszczu robimy kruszonkę przez lekkie wymieszanie. Podgotowane na parze jabłka z dynią zdejmujemy z Varomy, nakładamy na wierzch kruszonkę i dopiekamy 15 min w piekarniku. Podajemy na ciepło.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy