Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Jabłko z dynią pod kruszonką
- 1 jabłko
- miąższ z dyni, objętościowo tyle ile jabłka
- 40 g mąki pszennej
- 15 g cukru
- 20 g masła, ew. oleju
-
6
50min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
5
Przygotowanie
- Obrane i wydrążone jabłko kroimy na kawałki. Miąższ z dyni kroimy na kawałki mniej więcej takiej wielkości jak kawałki jabłka. W dwóch na naczyniach żaroodpornych (ceramicznych lub silikonowych) umieszczamy po połowie jabłka i dyni i lekko mieszamy. U mnie to dwie kokilki o wys. ok. 5 cm i średnicy ok. 8 cm. Naczynia umieszczamy w Varomie i gotujemy 15 min/Varoma/obr. 1. W naczyniu miksującym musi być woda lub można równocześnie gotować inne danie. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 st. C i z mąki, cukru i tłuszczu robimy kruszonkę przez lekkie wymieszanie. Podgotowane na parze jabłka z dynią zdejmujemy z Varomy, nakładamy na wierzch kruszonkę i dopiekamy 15 min w piekarniku. Podajemy na ciepło.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz