Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Gofry z Liege
- 200 g masła
- 80 g mleka
- 3 jajka
- 20 g drożdży świeżych
- 1 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 320 g mąki pszennej
- 0,75 cukru rafinada
-
6
2h 25min
Czas całkowity 1h 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Włożyć do naczynia 200g masla/pokrojone na mniejsze kawałki, 80 ml mleka, 3 jajka, 20 g drożdży, 1 ły≥żeczka cukru waniliowego
Ustawiamy 4-5 minut, tem. 37’C, obroty 1.
Dodać 320g maki
Ustaw"Ciasto" /2min
Ciasto przekładamy do miski na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Pod koniec wyrastania rozgrzewamy gofrownicę.
Następnie do wyrośniętego ciasta dodajemy 3/4 szklanki cukru RAFINADA i delikatnie mieszamy.
Nakładamy łyżką lub łyżką do lodów i smażymy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz