3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

DYNIOWY CREME BRULLE


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

DYNIOWY CREME BRULLE

  • 120 g dynia piżmowa, obrana
  • 350 g śmietana, 36% tłuszczu
  • 6 żółek
  • 80 g cukru
  • 30 g cukru trzcinowego, do opalania
  • 6
    6h 0min
    Czas całkowity 5h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    DYNIOWY CREME BRULLE
  1. 1. Do naczyniaBlokada naczynia miksującego włożyć pokorojoną w kostke dynię 5s/obr.6
    2. Kopystką zgarnąć dynie na dno naczynia, dodać śmietanę i cukier 12min./100C/obr.1
    3. Całość miksujemy 1min./obr.10
    4. Przelać do naczynia i zostawić do wystudzenia. (30min.)
    5. Do suchego naczynia wkładamy żółtka 1min./obr.1 w tym czasie wlewamy przez otwór pokrywy naczynia miksującego powoli przestudzony mus.
    6. Całość przecedzamy przez koszyczek. Rozlewamy na wysokość 2,5 -3cm do miseczek żaroodpornych.
    7. Miseczki z masą kremową układamy donaczynia płaskiego z wodą i wkładamy do rozgrzanego do 150C piekarnika. Pieczemy 60min./temp.150C.
    8. Wyciagamy do wystudzenia około 3 -4 h w lodówce
    9. Na wierzch gotowego kremy wysypujemy cukier trzcinowy,aby przykrył górną warstwę i karmelizujemy specjalna opalarką do deserów.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pod koniec pieczenia należy sprawdzić czy crem jest gotowy środkowa cześć powinna być lekko galaretkowa.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy