Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Czekoladowy budyń jaglany (przepis Jadlonomii)
- 30 g kaszy jaglanej
- 290 g mleka
- 7 daktyli
- 1/2 łyżki masła
- 40 g gorzkiej czekolady, (używam zwykle Wedla)
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Kaszę przepłukać 2x pod wrzącą wodą.
- Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzucić wszystkie składniki prócz czekolady, ustawić 15min/98st/o.2.
- Dodać połamaną na kostki czekoladę, wymieszać 30s/o.2
- Zmiksować 50s/o.10
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przepis pochodzi ze strony Jadlonomia, tutaj pół porcji. Można modyfikować wedle własnych preferencji liczbę daktyli i czekolady, by dopasować smak
Budyń nie ma idealnie gładkiej konsystencji, ale nam bardzo smakuje!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczny. Moja 5 letnia córcia też się...
Bardzo smaczny. Moja 5 letnia córcia też się zajadała tylko dodałam jej łyżeczkę dżemu truskawkowego do ozdoby i dla smaku. Ja jadłam sam i był pyszny.