3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekoladowy budyń jaglany (przepis Jadlonomii)


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Czekoladowy budyń jaglany (przepis Jadlonomii)

  • 30 g kaszy jaglanej
  • 290 g mleka
  • 7 daktyli
  • 1/2 łyżki masła
  • 40 g gorzkiej czekolady, (używam zwykle Wedla)
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Kaszę przepłukać 2x pod wrzącą wodą.
  2. DoClosed lid wrzucić wszystkie składniki prócz czekolady, ustawić 15min/98st/o.2.
  3. Dodać połamaną na kostki czekoladę, wymieszać 30s/o.2
  4. Zmiksować 50s/o.10
10
11

Porady

Przepis pochodzi ze strony Jadlonomia, tutaj pół porcji. Można modyfikować wedle własnych preferencji liczbę daktyli i czekolady, by dopasować smaktmrc_emoticons.)
Budyń nie ma idealnie gładkiej konsystencji, ale nam bardzo smakuje!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy