Składniki
24 porcja/porcje/porcji
Praliny
- 370 g słodzonego mleka skondensowanego
- 30 g gorzkiego kakao
- 40 g masła
- 150 g posypki czekoladowej
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego wlać mleko skondensowane, dodać kakao i 40g masła, gotować 10min/100C/obr. 3. zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego postawić koszyczek.
2. Gotować 26 min/Varoma/ obr.2, zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego postawić koszyczek. Masę przełożyć do innego naczynia posmarowanego masłem, zostawić do ostygnięcia.
3. Posmarowanymi masłem rękami uformować z masy kulki i obtoczyć je w czekoladowej posypce. Następnie schłodzić pralinki w lodóce. Podawać w papierowych papilotkach.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Zamiast masła można użyć margarynę.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobre, trochę paćkania w masie...
Bardzo dobre, trochę paćkania w masie czekoladowej ale smak bardzo dobry... polecma. Ja użyłam kolorowych nitek do obsypania.