3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekoladowe fondue


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Czekoladowe fondue

  • 140 g czekolady mlecznej
  • 200 g śmietany 30%
  • 50 g masła
  • 20 g rumu
  • owoce, świeże, pokrojone na kawałki np.jabłka, brzoskwinie, truskawki
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, rozdrobnić 8 s/obr. 5.
    2. Założyć motylek.
    3. Dodać śmietanę i masło, podgrzać 4 min/90ºC/obr. 3.
    4. Dodać rum, wymieszać 5 s/obr. 4.
    5. Przelać do naczynia do fondue. Podawać z kawałkami świeżych owoców, które można moczyć w roztopionej czekoladzie.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • polecam też z odrobina chilli

    Zgłoszony przez Efcia na maja 30, 2014 at 10:17.

    polecam też z odrobina chilli tmrc_emoticons.)

    Efcia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Palce lizać!

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 8, 2012 at 09:16.

    Palce lizać! Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja zrobiłam z gorzkiej

    Zgłoszony przez Efcia na czerwca 10, 2011 at 22:41.

    ja zrobiłam z gorzkiej czekolady, dodałam trochę cukru i mleka w proszku. PYCHA!!!

    z truskawkami rewelacja!!! POLECAM!!!

    Efcia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze