Tu jesteś:
4
Składniki
25 kawałek/kawałki/kawałków
- 100 g mleka
- 150 g cukru
- 1 opakowania mleka w proszku, obojętne, czy granulowanego czy nie
- 1 opakowania margaryna
- 3 łyżki gorzkiego kakao
- 1 garść orzechów laskowych lub migdałów
- rodzynki
-
6
4min
Czas całkowity 4minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9Przyjęcie Wakacje Urodziny Urodziny dziecka Piknik Prezent Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez jajek Bez alkoholu Wiosna Lato Jesień Zima Walentynki Karnawał Wielkanoc Dzień Matki Halloween Boże Narodzenie Sylwester Chiński Nowy Rok Dzień Ojca Dzień Babci i Dziadka Łatwe Naturalne Szybkie Kreatywne Niedrogie Podgrzewanie Chłodzenie Przepis szefa kuchni Przepis dla dużej rodziny Przepis dla studenta Podwieczorek Przekąska Deser
5
Przygotowanie
Margarynę pokrój na 4 części, włóż do naczynia.
Dodaj mleko płynne i cukier, temp. 100 st. C, 4 min poz 3
Dodaj mleko w proszku i kakao, 1 min poz 7
Przygotuj blaszkę do pieczenia (im większa tym cieńsza tabliczkę czekolady uzyskasz)
Wyłóż blaszkę folią spożywczą. Wysyp na nią orzechy i rodzynki.
Na to wylej gęstą czekoladową masę i rozprowadź kopystką lub zwilżonymi dłońmi.
Pozostaw do stężenia.
Gotową czekoladę wyjmij i zajadaj
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzniestety nie udało się, a robiłam wg przepisu
niestety nie udało się, a robiłam wg przepisu
Smak dzieciństwa
Smak dzieciństwa
Brzmi nieźle,ale mam
Brzmi nieźle,ale mam pytanie.jak duże ma być opakowanie mleka w proszku?