3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekolada mleczna (w tabliczkach)


Wydrukuj:
4

Składniki

25 kawałek/kawałki/kawałków

  • 100 g mleka
  • 150 g cukru
  • 1 opakowania mleka w proszku, obojętne, czy granulowanego czy nie
  • 1 opakowania margaryna
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 1 garść orzechów laskowych lub migdałów
  • rodzynki
5

Przygotowanie

  1. Margarynę pokrój na 4 części, włóż do naczynia.

    Dodaj mleko płynne i cukier, temp. 100 st. C, 4 min poz 3

    Dodaj mleko w proszku i kakao, 1 min poz 7

    Przygotuj blaszkę do pieczenia (im większa tym cieńsza tabliczkę czekolady uzyskasz)

    Wyłóż blaszkę folią spożywczą. Wysyp na nią orzechy i rodzynki.

    Na to wylej gęstą czekoladową masę i rozprowadź kopystką lub zwilżonymi dłońmi.

    Pozostaw do stężenia.

    Gotową czekoladę wyjmij i zajadaj tmrc_emoticons.;-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz