3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cynamonowe racuchy na jogurcie i śmietanie


Wydrukuj:
4

Składniki

Cynamonowe racuchy na jogurcie i śmietanie

  • 100 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 70 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 180 g jogurtu naturalnego, gęsty
  • soli, szczypta
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 50 g cukru
  • 1 sody oczyszczonej, łyżeczka
  • 1 cynamonu, mielonego, łyżeczka
  • 1 proszku do pieczenia, łyżeczka
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego dać jogurt naturalny, śmietanę 18%, jajko, oliwę z oliwek, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i cukier. Wymieszać 1 minuta/obr. 6. Smażyć na rozgrzanym oleju (niezbyt mocno, aby zdążyły się upiec w środku). Podawać z tym na co mamy ochotę.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy