Tu jesteś:
4
Składniki
Cynamonowe racuchy na jogurcie i śmietanie
- 100 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 70 g śmietany, 18% tłuszczu
- 180 g jogurtu naturalnego, gęsty
- soli, szczypta
- 25 g oliwy z oliwek
- 50 g cukru
- 1 sody oczyszczonej, łyżeczka
- 1 cynamonu, mielonego, łyżeczka
- 1 proszku do pieczenia, łyżeczka
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego dać jogurt naturalny, śmietanę 18%, jajko, oliwę z oliwek, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i cukier. Wymieszać 1 minuta/obr. 6. Smażyć na rozgrzanym oleju (niezbyt mocno, aby zdążyły się upiec w środku). Podawać z tym na co mamy ochotę.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz