3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ciasto czekoladowe na parze- poezja


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 4 jajka
  • 30 g mąki
  • dodatkowo 8 kostek gorzkiej czekolady
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.  czekoladę połamaną na kawałki włóż do naczynia miksującego i rozdrobnij 10s; obr 10

    2. dodaj 100g masła - roztapiamy masło z czekoladą - 1,5 min; 50st; obr.3

    3. dodać pozostałe składniki cukier, jajka, mąka opócz dodatkowych kawałków czekolady 40s; obr 4

    4.przełożyć do pojemników typu np malutkie filiżanki do kawy ekspreso- super jeśli będzie ich 8 mieściło się w dolnej części varomy, do każdej włożyć kawałek czekolady

    5. do naczynia wlać około 0,5 l wody , nałożyć varomę , przykryć pokrywą i gotować 25min; obr.2; varoma

    Deser- ciasto - smakuje pysznie- delikatne , niezykle czekoladowe , myślę ze na sylwestra zamiast czekolady możemy dołożyć wiśni z likieru - pychotka tmrc_emoticons.-), można jesć ciepłe lub zimne

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dziękuję za przepis! ...

    Zgłoszony przez Monika38 na kwietnia 10, 2019 at 18:14.

    Dziękuję za przepis! Cooking 7

    Ciasto wlałam do foremek silikonowych.
    Wyszło mi na 12 sztuk. Ułożyłam je na dolnej i górnej częsci Varomy Smile

    Wyszły pyszne Love Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jaką mąkę można użyć zamiast pszennej?...

    Zgłoszony przez enturium na marca 30, 2017 at 22:20.

    Jaką mąkę można użyć zamiast pszennej? Ryżowa się sprawdzi? Albo kukurydziana/z amarantusa?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja zrobilam z orginalnej czeskiej kolekcji "...

    Zgłoszony przez BeataPatulska na marca 6, 2017 at 20:24.

    ja zrobilam z orginalnej czeskiej kolekcji " Kauzla z pary", wyszlo wysmienicie, czas jest dluzszy o 10 min i nie opada jak wyrasta tak zostaje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Deser najwyższej próby! Prosty w wykonaniu...

    Zgłoszony przez Agni68 na października 18, 2016 at 18:40.

    Deser najwyższej próby! Prosty w wykonaniu a wykwintny w smaku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny

    Zgłoszony przez onia76 na października 16, 2016 at 16:38.

    Przepyszny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne i mocno

    Zgłoszony przez Olala85 na maja 25, 2016 at 17:51.

    Bardzo smaczne i mocno czekoladowe tmrc_emoticons.)mam tylko pytanie: czy powinno byc w środku wilgotne a miejscami delikatnie płynne? Zjadłam,w smaku dobre,ale nie wiem czy brzuch po tym nie rozboli tmrc_emoticons.;) moze nastepnym razem trzeba potrzymac nie 25 a np 30min?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre. Mocno

    Zgłoszony przez Karnisz na grudnia 11, 2015 at 17:45.

    Bardzo dobre. Mocno czekoladowe tmrc_emoticons.) Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne i

    Zgłoszony przez 007elka na lutego 6, 2015 at 17:29.

    Bardzo smaczne i efektowne.Mocno wyrastają,ale szybko po wyjęciu z waromy opadają,więc proponuje konsumowanie jeszcze cieplutkich.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne! Mogłabym je robić

    Zgłoszony przez lilek89 na stycznia 27, 2015 at 16:19.

    Pyszne! Mogłabym je robić codziennie! tmrc_emoticons.;) Dziękuję za przepis! tmrc_emoticons.)Pozdrawiam! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne! Mogłabym je robić

    Zgłoszony przez lilek89 na stycznia 27, 2015 at 16:19.

    Pyszne! Mogłabym je robić codziennie! tmrc_emoticons.;) Dziękuję za przepis! tmrc_emoticons.)Pozdrawiam! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne! Mogłabym je robić

    Zgłoszony przez lilek89 na stycznia 27, 2015 at 16:18.

    Pyszne! Mogłabym je robić codziennie! tmrc_emoticons.;) Dziękuję za przepis! tmrc_emoticons.)Pozdrawiam! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dobre, słodkie, polecam

    Zgłoszony przez mmalgo na stycznia 23, 2015 at 10:35.

    dobre, słodkie, polecam zamiast zwykłych czekoladek wkładać do srodka czekoladki z nadzieniem alkoholowym np. likierem wiśniowym, poza tym są bardzo sytetmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wszystko się udało. Szkoda,

    Zgłoszony przez ishanik na lipca 5, 2014 at 22:10.

    Wszystko się udało. Szkoda, że "ciasto" nie wyrasta równo ale zawsze można polać bitą śmietaną. Myślę, że to świetny i szybki deser dla gości, na pewno będą zaskoczeni gdy podacie go bez wyjmowania z foremek. [[wysiwyg_imageupload:2168:]]Korzystałam z filiżanek do kawy po turecku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Znakomity deser!

    Zgłoszony przez shueli na maja 5, 2014 at 19:59.

    Znakomity deser!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dlugo sie przymierzalam do

    Zgłoszony przez jajciucha na sierpnia 15, 2013 at 20:33.

    Dlugo sie przymierzalam do zrobienia tego deseru....dzis skradl serca calej naszej rodziny! Jest genialny! Delikatny, sycacy i mocno czekoladowy...

    Lekko go zmodyfikowala, zamiast cukru smielilam daktyle, zamiast masla olej kokosowy. Na talerzu posypalam ciacho wiorkami kokosowymi i talerze wylizane, buzie czekoladowe a brzuszki pelne. Pychota, bede robic regularnietmrc_emoticons.-)

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniały przepis. Wspaniale

    Zgłoszony przez urafal na lutego 1, 2013 at 17:04.

    Wspaniały przepis. Wspaniale smakuje i prezentuje się podane z odrobiną budyniu śmietanowego na talerzyku obok babeczki. . Mozna doać pare płatków migdałowych dla dekoracji. Prosty przepis a mozna podac jak bardzo wytworny deser a la Master Chef tmrc_emoticons.;) Ja wlewam do szklaneczek około 2/3 wysokości bo ciasto ładnie rośnie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Deser pyszny! Polecam

    Zgłoszony przez moonia71 na listopada 11, 2012 at 22:28.

    Deser pyszny! Polecam każdemu! Proponuję dodać malin lub wiśni i posypać migdałamitmrc_emoticons.) Brawa za przepis. [[wysiwyg_imageupload:95:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Filiżanki nie pękną ,

    Zgłoszony przez gonia-68 na lutego 3, 2012 at 16:33.

    Filiżanki nie pękną , spokojnie proszę używać ,najlepsze takie od ekspreso

    Gonia-68

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To mogą być zwykłe filiżanki

    Zgłoszony przez porcupine na lutego 3, 2012 at 13:38.

    To mogą być zwykłe filiżanki czy jakieś specjalne? Takie zwykłe nie pękną?

    porcupine ma na imię Monika i zaprasza na swój blog o rękodziele: www.domzakoncemswiata.blogspot.com

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jaka powinna byc

    Zgłoszony przez Atenka na czerwca 24, 2011 at 19:02.

    A jaka powinna byc konsystencja w środku? U mnie wyszła lekko płynna. To chyba niedobrze, prawda? Włączyłam ponownie varomę,  zaraz zobaczę co wyszło.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niebo w gebie, od 3 dni to

    Zgłoszony przez mokozi na maja 9, 2011 at 20:14.

    Niebo w gebie, od 3 dni to moj deser faworyt a dzisiaj bede eksperymentowac z biala czekolada Cooking 7

    zobaczymy co wyjdzie Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie przed chwilą zrobiłam

    Zgłoszony przez ania.aa na stycznia 23, 2011 at 19:21.

    Właśnie przed chwilą zrobiłam i już zjedliśmy, pychota

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Goniu, a gdzie można dostać

    Zgłoszony przez ewemar na stycznia 18, 2011 at 17:04.

    Goniu, a gdzie można dostać takie foremki??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • goniu, masz super foremki.

    Zgłoszony przez pusia na stycznia 18, 2011 at 14:45.

    goniu, masz super foremki. wiem, że mozna też w filiżankach ale to nie to samo. ja mam foremki silikonowe na babeczki, myślę, że to ciasto też w nich się uda. pozdrawima iserdecznie dziękuję za komentarze na temat chleba na zakwasie

    pusia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • spróbowałam i jest całkiem

    Zgłoszony przez Lideczkabis na stycznia 18, 2011 at 14:38.

    spróbowałam i jest całkiem dobre..no dobra powiem prawde - jest super!! polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brzm i zachęcajaco!  sprobuję

    Zgłoszony przez g.bialkowska@op.pl na stycznia 2, 2011 at 13:52.

    Brzm

    i zachęcajaco!  sprobuję zrobic i skomentuję

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proponuję nie tylko

    Zgłoszony przez gonia-68 na grudnia 30, 2010 at 20:16.

    Proponuję nie tylko przeczytać ale i spróbować - mniam mniam

    Gonia-68

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze