Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
budyń
- pół laski wanilii ziarenka
- 1,5 łyżeczki masła
- 600 g mleka
- 4-5 łyżeczek cukru trzcinowego
- 60 g kaszy jaglanej
-
6
11min
Czas całkowity 11minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Kaszę miksujemy 1min./obr.10
Zalewamy mlekiem, dodajemy ziarenka wanilii i cukier i gotujemy 10min./100 stopni/ obr.2
Pod koniec gotowania dodajemy masło.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można nie dodawać cukru lub dać go mniej i podać budyń z syropem malinowym.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZamieniłem cukier na miód i wyszło idealnie....
Zamieniłem cukier na miód i wyszło idealnie. Bardzo sprytny i zadziwiająco zdrowy deser.
Smaczny i szybki deser. U mnie tez bez cukru za to...
Smaczny i szybki deser. U mnie tez bez cukru za to z bananem. Dziękuję za przepis
nie rozumiem tego przepisu kasza ma być surowa...
nie rozumiem tego przepisu
kasza ma być surowa czy ugotowana? Miksować surową kaszę? Jeśli ma być bez goryczki, to warto ją wcześniej uprażyć. 1,5 min/100stopni/obr1
Smaczny, tylko faktycznie ta goryczka okrutna. Czy...
Smaczny, tylko faktycznie ta goryczka okrutna. Czy jeśli wcześniej przepłuczę to też wyjdzie? czy przyklei się do naczynia i nie zmiksuje>
Smaczne,mój jednak wyszedł trochę...
Smaczne,mój jednak wyszedł trochę gorzkawy,przpuszczam,że z powodu nie przepłukania kaszy
ale bardzo dobry przepis.
Bardzo dobre śniadanko, budyń
Bardzo dobre śniadanko, budyń polałam po wierzchu musem porzeczkowym własnej roboty, pycha
Ja w ogóle nie użyłam cukru.
Ja w ogóle nie użyłam cukru. Raz dodałam banana, a innym razem dorzuciłam pare kostek czekolady. Bardzo dobry i syty. Idealny na zdrowe śniadanie
Cukier trzcinowy jest tak
Cukier trzcinowy jest tak samo niezdrowy jak biały. Poponuję zastąpić ksylitolem lub erytrytolem albo kiedy lekko masa przestygnie (poniżej 40 stopni) dodać miód. Pychota
Super budyń, dzieci
Super budyń, dzieci pochłonęły go w sekundę