Składniki
10 porcja/porcje/porcji
Blok Czekoladowy
- 250 g margaryny
- 450 g mleka w proszku
- 200 g herbatników
- 120 g wody
- 200 g cukru
- 5 czubate łyżeczki kakao w proszku
Przygotowanie
1.Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kakao i cukier oraz margarynę. Rozpuścić składniki 2,5 minuty 37 stopni obroty 1. Sprawdzić czy margaryna się rozpuściła, jeśli nie to czynność powtórzyć.
2.Dodać mleko w proszku, wymieszać 1 minutę obroty 5.
3.Dodać herbatniki i wymieszać 2 minuty obroty 5 ,pomagając kopystką ponieważ masa musi być gęsta.
4.Wyłożyć do małej prostokątnej blaszki lub do szklanego naczynia o podobnych wymiarach. Na 2 godziny wsadzić blok czekoladowy do lodówki. Kroić tak jak chleb
SMACZNEGO!
Blok Czekoladowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzdo mieszania na końcu masy z herbatnikami...
do mieszania na końcu masy z herbatnikami prponuję używać kopystki .Pomaga bardzo.
Smak dzieciństwa blok czekoladowy i prosty w przygotowaniu.
Rewelacja Przepyszny !!!!!! Idealny !!!!!!
Rewelacja
Przepyszny !!!!!! Idealny !!!!!!
Smak dzieciństwaPolecam
Smak dzieciństwa
Polecam
Blok w smaku pyszny. Tylko ja składniki przy...
Blok w smaku pyszny. Tylko ja składniki przy pierwszym kroku rozpuszczałam 4 min temp 40 stopni i zamiast wody dodałam zwykłe mleko. Nie czuć chyba tak mocno tego mleka w proszku. A mleka w proszku dałam o 50 g mniej. Polecam użyć kakao Wawela.
Rzadko piszę takie rzeczy, ale ten blok to...
Rzadko piszę takie rzeczy, ale ten blok to masakra! Już lepiej rozrobić sobie mleko w proszku z wodą. W smaku to samo a zachodu dużo mniej. Może to mleko kokosowe pomoże.
Konsystencja rewelacja, zobaczymy jaka będzie w...
Konsystencja rewelacja, zobaczymy jaka będzie w smaku, bo jak próbowałam, to miałam takie samo wrażenie jak Pani wcześniej, że bardzo czuc mleko w proszku.
super przepis smakuje jak w dziecistwie
super przepis smakuje jak w dzieciństwie.
kaskaln13: Trzeba robić według przepisu to...
kaskaln13: Trzeba robić według przepisu to wyjdzie.
zamiast cukru dodałam 100g ksylitolu; zamiast...
zamiast cukru dodałam 100g ksylitolu; zamiast margaryny użyłam masła; nie dodałam w ogóle bakalii/herbatników i wyszła czekolada
wyprobowany. ale .. mam jedno ale... po mimo ze...
wyprobowany. ale .. mam jedno ale... po mimo ze dalam mniej mleka w proszku jak w przepisie to i tak bylo go bardzo czuc. nie wiem czy to wina mleka czy przepisu. nastepnym razem sprobuje zamienic mleko w proszku na kokosowe mleko w proszku lub sojowe.
Lubie takie deserki
Lubie takie deserki
Pychotka
Pychotka
Bardzo fajny przepis. Blok
Bardzo fajny przepis. Blok wyszedł rewelacyjny. Nie za twardy ani nie za miękki.
Wspaniały do kawki
Trzeba kroić małe kawałki (takie batoniki) bo dość słodkie