Tu jesteś:
4
Składniki
- 0,5 szklanki mleka
- 1,5 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 180 g masła, (margaryny)
- 3 łyżki kakao
- 3 szklanki mleka w proszku
- 500 gpokruszonych herbatników i bakali (wg. uznania: orzechy, migdały, ryż preparowany, rodzynki).
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć: mleko, cukier, cukier waniliowy, masło. Gotować 5 minut/100/obr. 3
2. Do naczynia miksującego dodać mleko w proszku, kakao. Gotować 1 minuta/ 90/obr. 4
3. Dodać bakalie i herbatniki. Przy pomocy kopystki wymieszać wszystko w jednolitą masę ok 2 minut/80/obr. 7-8.
Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia.
Odstawić do wystudzenia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMniam pyszne e u mnie problem
Mniam pyszne e u mnie problem byl z rozmoeszaniem na obrotach 7-8
ogolnie wyszedl pyszny
Mniammmmm!!!!!dzieci gotowe
Mniammmmm!!!!!dzieci gotowe byly miske wylizywac