3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szpinakowo-fasolowe burrito


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Szpinakowo-fasolowe burrito

  • 1 puszek czarnej fasoli, z puszki, odcedzonej, opłukanej
  • 75 g Czerwona cebula
  • 2 ząbki ząbek czosnku
  • 200 g pieczarki portobello, świeże, pokrojone w kostkę
  • 900 g szpinaku baby
  • 1 łyżki drożdży nieaktywnych
  • 2 łyżki ostrej przyprawy
  • 4 porcje tortilli pszennych
  • 1 porcji Letniej salsy, z innego przepisu Thermomix
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Szpinakowo-fasolowe burrito
  1. Odsączoną i opłukaną fasolę zmielić.
    Obroty wsteczne 3 przez 10 sekund. Zargnąć kopysktą i powtarzać do uzyskania gładkiej masy.
  2. Odstaw zmiksowaną fasolę na bok.
  3. Posiekaj cebulę i czosnek
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy