Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Szpinakowo-fasolowe burrito
- 1 puszek czarnej fasoli, z puszki, odcedzonej, opłukanej
- 75 g Czerwona cebula
- 2 ząbki ząbek czosnku
- 200 g pieczarki portobello, świeże, pokrojone w kostkę
- 900 g szpinaku baby
- 1 łyżki drożdży nieaktywnych
- 2 łyżki ostrej przyprawy
- 4 porcje tortilli pszennych
- 1 porcji Letniej salsy, z innego przepisu Thermomix
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Odsączoną i opłukaną fasolę zmielić.
"Obroty wsteczne" 3 przez 10 sekund. Zargnąć kopysktą i powtarzać do uzyskania gładkiej masy.
- Odstaw zmiksowaną fasolę na bok.
- Posiekaj cebulę i czosnek
Szpinakowo-fasolowe burrito
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz