Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 16/08/12
zmieniono dnia: 18/08/12

Składniki

Pieczonki na Varomie

  • 400 gramów Ziemniaków obranych, pokrojonych w plastry
  • 200 gramów buraków czerwonych, pokrojonych w plastry
  • 150 gramów marchewki, pokrojonej w plastry
  • 100 gramów cebuli
  • 200 gramów główki kapusty białej
  • 2 kawałki kiełbasy, pokrojonej w plastry
  • 20 gramów boczku pokrojonego w kostkę

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wrzucamy cebule. rozdrabniamy 5 sek/ obr 5. Przekładamy do innego naczynia

    Następnie rozdrabniamy kapustę 5 sek/ obr 5. Przekładamy do cebuli.

    Do naczynia miksującego wlewamy wodę. ( tak by przykryć noże )

    Do varomy wkladamy :

    warstwami- ziemniaki, buraki, marchewkę, kiełbasę, boczek.

    Przyprawiamy pieprzem i solą.

    Zasypujemy rozdrobnioną kapustą z cebulą.

    Nastawiamy czas 60 min/ temp. varoma/ obr. 2

    Rewelacja.   

     

     

Porady

Swietny z kefirem, jogurtem lub sosem czosnkowym.


Fajna alternatywa zamiast pospolitej kiełbasy na grilla.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pieczonki na varomie

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 13, 2017 at 19:37
    5.0

    Danie super, lekkie i smaczneSmile U mnie bez kapusty i boczku, ale z dodatkiem surowej papryki czerwonej, posypane solą ziołową i pusztą węgierską.

  • listopada 11, 2017 at 19:48
    5.0

    Pomysł super, to zdrowsza wersja ja zrobiłam ten przepis w mniej zdrowej wersji w brytfance i wbiłam jeszcze surowe jajka.
    Moja sugestia to zmiana grupy bo jesteś na dania z warzyw a jednak jest tu kiełbaska i boczuś

  • listopada 25, 2015 at 13:21

    Justynko cudowna alternatywa dania z pikników ,smakuje palce lizać ,jak mam zły nastrój to robię twoje pieczonki i od razu przypomina mi się słońce ognisko i pozytywne myślenie .Polecam ! Dobry pomysł z boczkiem przyrumienionym na patelni    i jak pachnie  Cooking 10

  • czerwca 22, 2014 at 22:13

    ciekawy przepis,dodaję do wypróbowania

  • czerwca 28, 2013 at 08:38
    5.0

    Justynko zainspirowałaś mnie tym przepisem i spróbowałam tradycyjne pieczonki według Twego pomysłu (czyli na varomie). Ziemniaki, kiełbaska, cebula, sól, pieprz. Wspaniałe wyszły (plastry boczku dla zapachu i smaku rzucone na chwile na patelnię przed położeniem na varomę).Bardzo, bardzo dziękuję za pomysł. Love

    P.S. Wiem, skąd początkowy pomysł na nazwę prażynki. Gdyby się nad tym zastanowić, to... na parze - prażynki a w garnku na ogniu - pieczonki tmrc_emoticons.;)

    Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją — Jostein Gaarder

  • grudnia 19, 2012 at 22:49
    5.0

    Dopiero teraz dodaję swoją opinię, chciaż robiłam pieczonki kilka razy. Potwierdzam wcześniejsze opinie - pieczonki to super danie, które się nie nudzi - smakuje równie dobrze nie tylko jesienią, ale również zimą. Dziękuję za wspaniały przepis tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

  • września 12, 2012 at 20:21

    Cieszę się, że smakuje tmrc_emoticons.;)


    Cooking 4

  • września 12, 2012 at 18:22
    5.0

    najlepszy przepis z wykorzystaniem varomy. polecam dodać różne mięsa typu kurczak/karkówka

    pozdrawiam

  • września 11, 2012 at 11:43
    5.0

    Smakowało SUPER! Nawet zrobiłam swój wariant, bez buraków , ale z pieczarkami. Zajadamy się !Love  Dzieki za inspirację!Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • sierpnia 17, 2012 at 23:36

    Cooking 1 Hej Gabi tmrc_emoticons.;) według życzenia zmieniam nazwę na Pieczonki tmrc_emoticons.;) . Daj znać czy smakowało tmrc_emoticons.;)Cooking 1 Cooking 1" alt=Cooking 1 src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_1.gif" width=50 height=48>

Are you sure to delete this comment ?