Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Leczo bez mięsa z pieczarkami
- 200 g cebuli przekrojonej na ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy
- 450 g papryki czerwonej
- 400 g cukinii
- 500 g przecier pomidorowy, typu passata
- 250 g pieczarki
- 25 g fasolki szparagowej
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Cebula (200g) i czosnek (2ząbki) wrzucić do
"Blokada naczynia miksującego" i rozdrobnić:
5s/obr5
2. Zgarnąć kopystką, dodać oliwę (20g) i dusić:
5min/obr1/120stopni
3. Dodać paprykę (450g) i cukinię (400g) pokrojone na kawałki i rozdrobnić:
8s/obr4
4. Dodać pokrojone pieczarki (250g) i pokrojoną fasolkę (2 garście) i dusić:
10min/obr wsteczne/120stopni
5. Dodać przecier pomidorowy (500g) i dusić:
10min/obr wsteczne/100stopni
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Doprawić solą i pieprzem według uznania
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz