3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Faszerowane"doniczki"


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 6 papryki kolorowej
  • 3 łyżek octu balsamicznego
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g jagnięcina, mielona
  • 3 łyżek pasty pomidorowej
  • 85 g kuskusu
  • 2 szklanki bulionu
  • 85 g groszku zielonego
  • 85 g suszonych moreli
  • 3 łyżki mielonej kolendry
  • sól,pieprz do smaku
  • 6 mini kolb kukurydzy
  • rukiew wodna lub sałata do dekoracji
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. DoBlokada naczynia miksującego włożyć czosnek,cebulę posiekać obr 5 czas3 sek.dodać oliwkę i dusić temp varoma czas4 min.Dodać lekko podsmażoną jagnięcinę i przyprawy,posiekane morele i dusić  kolejne 5 min temp. varoma obrObroty wsteczne poz MieszaniePrzygotować kuskus wg przpisu na opakowaniu,a następnie dodać do farszu mięsnego wraz z pastą pomidorową,groszkiem wymieszać  do połącznia składników  na obrObroty wsteczneMieszanie.Z papryczek odciąć górne części,napełnić przygotowanym farszem.Do Blokada naczynia miksującego wlać 200 ml wody do koszyczka włożyć mini kolby  kukurydzy.Do głębokiej części przystawki  varoma papryczki i gotowć tem varoma  czas 20 min obr poz2..Wyłożć na talerz dekorując rukwią  bądz sałatą i kolbami  kukurydzy .Podawąć z dowolnym sosem-plecam czosnkowy  lub miętowy.Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zdjęcie  dołączone   

    Zgłoszony przez MałgorzataKurowska na sierpnia 10, 2012 at 16:12.

    Zdjęcie  dołączone    pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdjęcie załączyłam  /zamiast 

    Zgłoszony przez MałgorzataKurowska na sierpnia 10, 2012 at 16:10.

    Zdjęcie załączyłam  /zamiast  rukwi ozdobiłam pietruszką można też użyć szłaty  typu roszponka tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak  oczywiście  mięso może

    Zgłoszony przez MałgorzataKurowska na sierpnia 10, 2012 at 16:08.

    Tak  oczywiście  mięso może być  tez drobiowe tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis, jestem

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 7, 2012 at 22:40.

    Ciekawy przepis, jestem ciekawa jak wygląda tmrc_emoticons.D też dodaje do przepisów do wypróbowania tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis do wypròbowania:)

    Zgłoszony przez veronicab71 na sierpnia 7, 2012 at 17:53.

    Przepis do wypròbowaniatmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Zdjecie, pleasetmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis  mam

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 7, 2012 at 12:39.

    Ciekawy przepis  tmrc_emoticons.) mam nadzieję, że jagnięcinę można zastąpić innym mięsem  tmrc_emoticons.)  

    Małgorzata, a może zamieścisz jeszcze zdjęcie przepisu??? Prosimy  tmrc_emoticons.)  

    Wtedy więcej osób odwiedza taki przepis

    pozdrawiam

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Poczytałam na temat rukwi

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 7, 2012 at 12:26.

    Cooking 10Poczytałam na temat rukwi wodnej u nas nie ma w sklepach tmrc_emoticons.((  ,wizualnie podobna jest (liście) do sałaty roszponki tmrc_emoticons.) Wykorzystam przepis Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze