Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 10 g mąki ziemniaczanej
- 10 g cukru
- 4 pomarańcze
- Sos
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 500 g wody
- 2 - 3 szczypty pieprzu, białego
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżka soku z cytryny
- 600 g filetów z dorsza
- 6 cebulek dymek, pokrojonych na kawałki
- 600 g kopru włoskiego, pokrojonego na kawałki
- 20 g sherry, półwytrawnej
- 100 g soku pomarańczowego
- 100 g kwaśnej śmietany, niskotłuszczowej
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć połowę kopru włoskiego, rozdrobnić4-5 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia. Powtórzyć tę czynność z drugą częścią kopru. Wraz z cebulką ułożyć na przystawce Varoma.
- Filety z dorsza, skropione sokiem z cytryny i przyprawione solą i pieprzem, ułożyć na koprze.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostkę bulionu, nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze ok. 20 min/Varoma/obr. 1.
- Po ugotowaniu odstawić w ciepłe miejsce. Opróżnić naczynie miksujące.
- Sos: Pomarańcze obrać i wraz z cukrem umieścić w naczyniu miksującym, rozdrobnić 10 s/obr. 5. Następnie gotować przy zdjętej miarce MT 3 min/100°C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- W oddzielnym naczyniu wymieszać mąkę, sherry, sok pomarańczowy i śmietanę, dodać do naczynia miksującego, gotować 2 min/100°C/obr. 1.
- Otrzymanym sosem polać rybę i warzywa.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzYou have a remarkable talent for coming up with...
You have a remarkable talent for coming up with fresh ideas. I like the way you think and the way you put your ideas through in this essay. Your writing has really surprised me. I like how you enhanced the snake io splendor of my experience.
Delectable; even my fussy peasant eagerly adds it...
Delectable; even my fussy peasant eagerly adds it to the stockpile. geometry dash
Danie jest super, przy czym:...
Danie jest super, przy czym:
- w przypadku większych pomarańczy w zupełności wystarcza połówka na osobę
- to może być inna ryba (wg mnie bardzie pasują słodkowodne typu sandacz czy okoń nilowy)
Wskazówka z książki "Lekka kuchnia":...
Wskazówka z książki "Lekka kuchnia": Podczas gotowania ryby możemy ugotować ziemniaki w koszyczku. Jesli chcemy ugotować ryż, zwiększamy ilość wody w naczyniu o 100 g i wydłużamy czas gotowania o ok. 5 min.
I co wypróbował ktoś ten
I co wypróbował ktoś ten przepis, jakie w smaku ???
taka rybka może być dobra ;)
taka rybka może być dobra
do wypróbowania 