3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rolada rybna w makowej łusce


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Rolada

  • 1 bułka, około 100 g
  • śmietana 30%
  • 1 jajko
  • mak do panierowania
  • sól, pieprz, vegeta
  • 300 g filetu z dorsza
  • 100 g szpinaku
5

Przygotowanie

    Rolada rybna w makowej łusce
  1. Bułkę namaczamy w śmietanie 30%. Rybę odciskamy z wody. Do Closed lid dodajemy dorsza, jajko, odciśniętą bułkę, sól, pieprz, vegetę 30s/obr.8.

     

  2. 2/3 masy wykładamy do innego naczynia. Do 1/3 pozostałej w Closed lid dodajemy szpinak i mieszamy 30s/obr. 4.

  3. Na folię aluminiową nasmarowaną olejem wykładamy białą masę, a na nią zieloną. Całość zwijamy w roladę. Posypujemy makiem. Zawijamy w folię aluminiową.

    Closed lid wypełnaimy 7 miarkami wody. Zawiniętą roladę układamy na Varomie 25min./Varoma/obr. 1.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Rolada może być zarowno przystawką jak i dodatkiem do obiadu głównego. Jest bardzo smaczna. 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Polecam. Dobra i ładnie się prezentuje na stole.

    Zgłoszony przez Asia01 na stycznia 2, 2017 at 00:34.

    Polecam. Dobra i ładnie się prezentuje na stole.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rolada pycha, ja dodałam

    Zgłoszony przez agapasieczna na grudnia 23, 2015 at 20:44.

    Rolada pycha, ja dodałam suszone pomidory, jako oko rolady. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze