Składniki
20 porcja/porcje/porcji
Rolada
- 1 bułka, około 100 g
- śmietana 30%
- 1 jajko
- mak do panierowania
- sól, pieprz, vegeta
- 300 g filetu z dorsza
- 100 g szpinaku
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Bułkę namaczamy w śmietanie 30%. Rybę odciskamy z wody. Do
"Blokada naczynia miksującego" dodajemy dorsza, jajko, odciśniętą bułkę, sól, pieprz, vegetę 30s/obr.8.
2/3 masy wykładamy do innego naczynia. Do 1/3 pozostałej w
"Blokada naczynia miksującego" dodajemy szpinak i mieszamy 30s/obr. 4.
Rolada rybna w makowej łusce
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Rolada może być zarowno przystawką jak i dodatkiem do obiadu głównego. Jest bardzo smaczna.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPolecam. Dobra i ładnie się prezentuje na stole.
Polecam. Dobra i ładnie się prezentuje na stole.
Rolada pycha, ja dodałam
Rolada pycha, ja dodałam suszone pomidory, jako oko rolady. Polecam.