3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

paluszki rybne


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

paluszki rybne

  • 400 g ryby , u nas pstrąg
  • 1 łyżeczki kopers
  • sól , pieprz sok.z cytryny do.smaku
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • 1 ząbków czosnek
  • 1 plaster cebuli
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. czosnek i cebule siekamy obroty 10, 3 sek. rybke smarujemy solą pieprzem , kropimy.cytryna i pieczemy w piecu 200 stopni 15 -20 min chyba ze filet macie to krócej az sie zetnie, rybke wyjmujemy z pieca i usuwamy ości , wkladamy do naczynia , dodajemy jajko, i kopru (opcjonalnie) mielimy 6 sek obr 6, powstaje taka jakby pasta , pakuje ja łyżeczką w formy do ciastek, delikatnie forme usuwam , panieruje i smaże , wychodzi mi 8 szt wiekszych u nas kotków, wiec dzieci maja 4 porcje, do suchych ryb przy mieleniu dodajcie łyżkę masła , smacznego !
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez lolall na grudnia 30, 2016 at 13:44.

    kroki z przygotowań , u nas wersja z puree z ziemniakami, ktore też odbiłam w formie, można urozmaicić i użyć różnych kształtów

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze