3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Łososiowe róże na walentynki


Wydrukuj:
4

Składniki

marynata do łososia

  • 200 g buraków, obrane pokrojone na kawałki
  • 200 g świeżego startego chrzanu
  • 300 gałązek cukru
  • 200 g soli gruboziornistej
  • 2000 g cały filet ze skórą
  • 2 łyżki kopru włoskiego
  • 2 łyżki pieprzu
  • 6
    12h 0min
    Czas całkowity 12h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lidwkładamy  wszystkie  składniki  marynaty oprócz łososiamiksujemy 20sek obr 8-9.

    Lososiaumieszczmy skóra do dołu w brytwannie  lub  innym  dużym  naczyniu.Nakładamy na rybę marynatę i zkrywamy szczelnie  folią spożywczą.Wkładamy do lodówki na 3 dni.

    Po tym czasie zmywamy dokładnie  marynatę i osuszmy  rybę ręcznikiem papierowym.Przed podaniem  kroimy  w cienkie  plastryPrzybieramy  cyrryną i koperkiem.

    Marynowany łosoś to typowe skandynawskie danie.Burak barwi  łososia na piekny kolor i nadje mu słodkawy  ziemisty posmak .Można wykonać danie  z  połowy  porcji jednakże warto  pokusic się  na "całość"bowiem resztę można zamrozić jeśli coś zostanie .jest to  porcja  dla 16-20 osób.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • gałązki cukru - prosze o

    Zgłoszony przez radekfoto na lutego 15, 2014 at 18:12.

    gałązki cukru - prosze o wyjasnienie? Pozdrawiam

     

    radekfoto

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze