 
                                            
                                    - TM 5
Składniki
- 4 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości
- 400 gramów mrożonego szpinaku
- 200 gramów ryżu
- 3-4 łyżek śmietany 18%
- pieprz, (do smaku)
- sól, (do smaku)
- czosnek 1 ząbek, (do smaku)
- vegeta, (do smaku)
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Varoma Varoma
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  wlać 1 litr wody, umieścić koszyczek i wsypać do niego 200gram ryżu, na naczynie miksujące dać Varomę. "Blokada naczynia miksującego"  wlać 1 litr wody, umieścić koszyczek i wsypać do niego 200gram ryżu, na naczynie miksujące dać Varomę.
- Do Varomy na niższą półkę dać łososia ( łososia doprawić do smaku pieprzem solą ewentualnie na każdy filet dać łyżeczkę masła) - Nastawić 25min/obr.1/Varoma 
- W międzyczasie, żeby było jeszcze szybciej, w rondelku podgrzać rozmrożony szpinak dodać czosnek pieprz, vegetę do smaku oraz wymieszać z 3-4 łyżkami śmietany. Sos gotowy. 
- Podawać gorące. 
Porady
Bardzo szybkie i zdrowe danie.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Przepyszne
przepyszne,polecam
Zrobiłam właśnie na jutro do pracy )
)
            
Pychotka
pycha!!!
Rewelacyjny przepis ale zjedlismy z ziemniaczkami ugotowanymi w koszyczku....palce lizać..... Polecam
wisnia19 tak czaas rownież 25 min i litr wody, bo mam tu na uwadze bardziej łosia niż sam ryż, a litr wody nigdy nie zaszkodzi, lepiej więcej niż za mało.
Jesli chcialbym zrobic na 2 porcje...co czasem przygotowywania - rowniez 25min gotowania ryzu i litr wody?
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
pyszne
Dobry przepis, polecam!