PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 4 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości
- 400 gramów mrożonego szpinaku
- 200 gramów ryżu
- 3-4 łyżek śmietany 18%
- pieprz, (do smaku)
- sól, (do smaku)
- czosnek 1 ząbek, (do smaku)
- vegeta, (do smaku)
-
6
55min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlać 1 litr wody, umieścić koszyczek i wsypać do niego 200gram ryżu, na naczynie miksujące dać Varomę.
Do Varomy na niższą półkę dać łososia ( łososia doprawić do smaku pieprzem solą ewentualnie na każdy filet dać łyżeczkę masła)
Nastawić 25min/obr.1/Varoma
W międzyczasie, żeby było jeszcze szybciej, w rondelku podgrzać rozmrożony szpinak dodać czosnek pieprz, vegetę do smaku oraz wymieszać z 3-4 łyżkami śmietany. Sos gotowy.
Podawać gorące.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Bardzo szybkie i zdrowe danie.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepyszne
Przepyszne
przepyszne,polecam
przepyszne,polecam
Zrobiłam właśnie na jutro do pracy )
Zrobiłam właśnie na jutro do pracy )
Pychotka
Pychotka
pycha!!!
pycha!!!
Rewelacyjny przepis ale
Rewelacyjny przepis ale zjedlismy z ziemniaczkami ugotowanymi w koszyczku....palce lizać..... Polecam
wisnia19 tak czaas rownież 25
wisnia19 tak czaas rownież 25 min i litr wody, bo mam tu na uwadze bardziej łosia niż sam ryż, a litr wody nigdy nie zaszkodzi, lepiej więcej niż za mało.
„Cokolwiek chcesz zrobić, o czymkolwiek marzysz - zacznij teraz!
Jesli chcialbym zrobic na 2
Jesli chcialbym zrobic na 2 porcje...co czasem przygotowywania - rowniez 25min gotowania ryzu i litr wody?
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM pyszne
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
pyszne
Dobry przepis, polecam!
Dobry przepis, polecam!