![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/yluvuwbl-cdb1b-743986-cfcd2-w2yhg11y/bd037424-ff08-43a3-89ee-4d2430ec2607/main/losos-pesto-w-pergaminie.jpg)
- TM 31
Składniki
- 4 FILETY Z ŁOSOSIA
- 2 marchewki, POKROJONE W ZAPAŁKI
- 3 ŁYŻKI MASŁA
- SÓL
- PIEPRZ
- PESTO: 100 G LIŚCI ŚWIERZEJ BAZYLI
- 2 ZĄBKI CZOSNKU
- 6 ŁYŻEK TARTEGO PARMEZANU
- 1/4 SZKLANKI ORZESZKÓW PINIOWYCH
- 1/2 SZKL.OLIWY Z OLIWEK
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
DO NACZYNIA WRZUCIĆ BAZYLIĘ, CZOSNEK,PARMEZAN,I ORZESZKI PINIOWE, I ZMIKSOWAĆ WSZYSTKO CZAS 20S OBR.POZ.5-6 ABY POWSTAŁ JEDNOLITY KREM. STOPNIOWO DOLEWAĆ OLIWĘ WCIĄŻ UCIERAJĄC CZAS 15S OBR. POZ.4-5.NA MAŚLE EKKO PRZESMAŻYĆ CUKINIĘ Z MARCHEWKĄ,DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM . NA KWADRACIE PERGAMINU POŁOŻYĆ FILET Z ŁOSOSIA,POSMAROWAĆ1-2 ŁYŻEK PESTO I POSYPAĆ MARCHEWKĄ Z CUKINIĄ.ZŁOŻYĆ PERGAMIN NA PÓŁ I ZWINĄĆ BRZEGI TAK ABY POWSTAŁ ZAMKNIĘTY PIERÓG.POWTÓRZYĆ ZE WSZYSTKIMI FILETAMI .DO NACZYNIA WLAĆ 1 LITR WODY , ZAMKNĄĆ NACZYNIE I ZAGOTOWAĆ WODĘ CZAS 10 MIN.OBR. POZ. 1.NASTĘPNIE UŁOŻYĆ ŁOSOSIA NA WAROMIE I PAROWAĆ CZAS 15 MIN. OBR. POZ. 1.5.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
a fantastic recipe that I highly recommend to
snow rider
Super przepis. Polecam.
Dodałam jeszcze pieczarki. Wszystko skroiłam na sposób julienn (bardzo lubię).
Przepis byłby czytelniejszy napisany małymi literami i gdyby kolejne kroki zaczynały się od nowej linijki.
dobre![Cooking 1 Cooking 1](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/cooking_1.gif)
wszystko supre poza pisownia duzymi literami , kompletnie nie czytelny
Lamka
Are you sure to delete this comment ?