Składniki
- 4 FILETY Z ŁOSOSIA
 - 2 marchewki, POKROJONE W ZAPAŁKI
 - 3 ŁYŻKI MASŁA
 - SÓL
 - PIEPRZ
 - PESTO: 100 G LIŚCI ŚWIERZEJ BAZYLI
 - 2 ZĄBKI CZOSNKU
 - 6 ŁYŻEK TARTEGO PARMEZANU
 - 1/4 SZKLANKI ORZESZKÓW PINIOWYCH
 - 1/2 SZKL.OLIWY Z OLIWEK
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
DO NACZYNIA WRZUCIĆ BAZYLIĘ, CZOSNEK,PARMEZAN,I ORZESZKI PINIOWE, I ZMIKSOWAĆ WSZYSTKO CZAS 20S OBR.POZ.5-6 ABY POWSTAŁ JEDNOLITY KREM. STOPNIOWO DOLEWAĆ OLIWĘ WCIĄŻ UCIERAJĄC CZAS 15S OBR. POZ.4-5.NA MAŚLE EKKO PRZESMAŻYĆ CUKINIĘ Z MARCHEWKĄ,DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM . NA KWADRACIE PERGAMINU POŁOŻYĆ FILET Z ŁOSOSIA,POSMAROWAĆ1-2 ŁYŻEK PESTO I POSYPAĆ MARCHEWKĄ Z CUKINIĄ.ZŁOŻYĆ PERGAMIN NA PÓŁ I ZWINĄĆ BRZEGI TAK ABY POWSTAŁ ZAMKNIĘTY PIERÓG.POWTÓRZYĆ ZE WSZYSTKIMI FILETAMI .DO NACZYNIA WLAĆ 1 LITR WODY , ZAMKNĄĆ NACZYNIE I ZAGOTOWAĆ WODĘ CZAS 10 MIN.OBR. POZ. 1.NASTĘPNIE UŁOŻYĆ ŁOSOSIA NA WAROMIE I PAROWAĆ CZAS 15 MIN. OBR. POZ. 1.5.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
a fantastic recipe that I highly recommend to
snow rider
Super przepis. Polecam.
Dodałam jeszcze pieczarki. Wszystko skroiłam na sposób julienn (bardzo lubię).
Przepis byłby czytelniejszy napisany małymi literami i gdyby kolejne kroki zaczynały się od nowej linijki.
dobre
wszystko supre poza pisownia duzymi literami , kompletnie nie czytelny