3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Flądra na parze


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

Flądra na parze

  • 2 filet z flądry
  • 250 g brokułów
  • 2 marchewki
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do dolnej części Varomy wkładamy zamrożoną flądrę (dwie sztuki), 250 g brokułów podzielonych na różyczki oraz dwie marchewki pokrojone w słupki. Do Thermomixa wlewamy 1l wody, ustawiamy na 30 minut, temp Varoma - i mamy pyszny, zdrowy obiad.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Odnalazłam się ponownie na

    Zgłoszony przez gosiuniat na listopada 23, 2013 at 08:00.

    Odnalazłam się ponownie na stronie tmrc_emoticons.)

     

    Ja swojej ryby nie przyprawiałam - przed samym podaniem można pokropić czy "Jarzynką"posypać .

    Ryba otrzymuje "smaki" od warzyw gotowanych na parze - bo nie wiem jak to się dzieje ale "smaki" przechodzą tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję ElaK. To pomysł na

    Zgłoszony przez Martka na lipca 16, 2013 at 13:14.

    Dziękuję ElaK. To pomysł na jutrzejszy obiad już mam kompletny  tmrc_emoticons.)

    Martka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Martka, chyba nie doczekamy

    Zgłoszony przez ElaK na lipca 16, 2013 at 12:55.

    Martka, chyba nie doczekamy się na odpowiedź autora przepisu... Przepis wstawiony ponad rok temu i "zero" odzewu. Podpowiem Ci, że ja pokropiłam rybę sokiem z cytryny i posypałam estragonem i tymiankiem; dopiero potem położyłam warzywa, które posypałam po wierzchu czabrem. Po uparowaniu potrawy zrobiłam sos z białego wina. Całość smakowała nam wybornie  tmrc_emoticons.)  Polecam  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Też jestem ciekawa, mam

    Zgłoszony przez Martka na lipca 16, 2013 at 11:50.

    Też jestem ciekawa, mam Fladrę w lodówce  tmrc_emoticons.)

     

    Martka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tą rybę niczym się nie

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 22, 2012 at 23:54.

    Tą rybę niczym się nie przyprawia? Ani sokiem z cytryny, ani ziołami??? Jaki ona ma smak tak bez niczego?

    A może to tylko pomyłka?

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze