3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Gulasz wieprzowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcje

  • 500 gramów łopatki wieprzowej
  • 1 mała cebula lub 1 szalotka
  • 1 marchewki
  • 1 pietruszka, korzeń
  • 20 gramów masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 gramów papryki
  • woda (przegotowana, ciepła)
  • mąka pszenna razowa
  • 4 płaskich łyżek sosu sojowego
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Gulasz
  1. 1. jedna mala cebule wkladamy do pojemnikaClosed lid obr. 5 czas 5sec miksujemy
    dodajemy 20g masła dusimy 100st 5min obr. 1
    2. Wkładamy 1 marchew 1 pietruszke i 1 ząbek czosnku do pojemnikaClosed lid obr. 5 czas 7sec
    3. dodajemy 200g wody 3 d łyżki sosu sojowego , pokrojona papryke konserwowa 100g
    dusimy Closed lid 10 min st 100 obroty 1Counter-clockwise operation wsteczne
    4 łopatkę wieprzową 0,5 kg kroimy w kostke ok 4cm/4cm przyprawiamy
    pół łyżeczki : imbir mielony, kolendra mielona,sól, bazylia suszona,kozieradka
    szczypta papryki słodkiej mielonej, pieprzu czarnego. smazamy na patelni na średnim ogniu
    pod przykryciem ok .15min mieszając
    5.do pojemnikaClosed lid dolewamy wody (zgodnie z miarka do 1 litra ), dodajemy mięso,
     2 płaskie łyżki mąki pszennej . 15-20 minClosed lid obr 1Counter-clockwise operation wsteczne 100 stopni.

    Polecam podawać z kopytkami, ryżem, bądź kaszą.



10
11

Porady

Dla osób lubiących pikantne potrawy polecam dodać pół papryczki chili (świeżej)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy