3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Schab ze śliwką


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 130 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • pieprz
  • sól
  • 230 g śliwek, suszonych, bez pestek
  • 500 g schabu wieprzowego
  • 600 g wody
  • 500 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

    1. Długim, ostrym nożem wyciąć wzdłuż schabu otwór (Ø 4 cm). Otwór wypełnić suszonymi śliwkami, schab przyprawić solą i pieprzem. Zawinąć szczelnie w folię spożywczą, włożyć do przystawki Varoma.
    2. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek, kostkę bulionu drobiowego, 30 g suszonych śliwek i koncentrat pomidorowy, rozdrobnić 30 s/obr. 5.
    3. Dodać wodę, włożyć koszyczek do naczynia miksującego, odmierzyć do niego ziemniaki. Nałożyć przystawkę Varoma, gotować 45 min/Varoma/obr. 1. Odstawić przystawkę Varoma i koszyczek. Przyprawić sos do smaku, schab delikatnie odpakować z folii i pokroić na 8 plastrów. Podawać z ziemniakami i sosem.
  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przetestowałam i schab wyszedł pyszny, POLECAM.

    Zgłoszony przez Kamateo na sierpnia 13, 2017 at 11:28.

    SmilePrzetestowałam i schab wyszedł pyszny, POLECAM.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny,a sosik jeszcze

    Zgłoszony przez ziecinka na lutego 14, 2016 at 12:24.

    Pyszny,a sosik jeszcze lepszy  tmrc_emoticons.p

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota

    Zgłoszony przez stela na lutego 7, 2016 at 16:46.

    Pychota

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam, wykorzystałam rękaw

    Zgłoszony przez renrew na sierpnia 9, 2015 at 15:22.

    zrobiłam, wykorzystałam rękaw do pieczenia bo nie miałam foli spożywczej, schab potrzebował + 5 min .

    Zmiksowałam sos, bo moje dziecko nie lubi "farfocli" w sosach.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • prosze o informację, jak się

    Zgłoszony przez Doda73 na czerwca 2, 2015 at 09:46.

    prosze o informację, jak się odparowuje taki schab?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Miałem troszkę większą porcję

    Zgłoszony przez tomessi na czerwca 1, 2015 at 16:51.

    Miałem troszkę większą porcję schabu i wyszedł twardawy,więc podparowałem go dodatkowo 10min i wyszedł pyszny tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • schabik wyszedł pyszny na

    Zgłoszony przez somebodyyy na sierpnia 30, 2014 at 11:58.

    schabik wyszedł pyszny tmrc_emoticons.) na pewno jeszcze nie raz zagości na naszym stole POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zawijałm w zwykła folię

    Zgłoszony przez Meg na sierpnia 28, 2014 at 20:57.

    zawijałm w zwykła folię spożywczą, ale nastęnym razem chyba pokuszę się o rękaw do pieczenia.

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jutro zamierzam wypróbować

    Zgłoszony przez somebodyyy na sierpnia 28, 2014 at 20:51.

    jutro zamierzam wypróbować przepis tmrc_emoticons.) wielka prośba do was - zawijać schab w zwykłą folię spożywczą ?czy aluminiową?? Każda spożywcza jest żaroodporna ?? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczny, ale kawałek schabu

    Zgłoszony przez Meg na czerwca 14, 2014 at 10:52.

    Smaczny, ale kawałek schabu musi być mały, jak w przepisie, inaczej się nie przeparuje i będzie twardawy.

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W jaką folię zawijacie? Taką

    Zgłoszony przez mukki na marca 28, 2014 at 13:27.

    W jaką folię zawijacie? Taką zwykłą do pakowania żywności? Czy może być folia alu?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam :)  Schabik

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 13, 2012 at 11:33.

    Cooking 10 Potwierdzam tmrc_emoticons.)  Schabik pychotka tmrc_emoticons.) Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny, i ja polecam :p

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 13, 2012 at 11:00.

    Pyszny, i ja polecam tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Łatwy, szybki, a przede

    Zgłoszony przez zobkp na kwietnia 6, 2012 at 21:51.

    Łatwy, szybki, a przede wszystkim bardzo dobry. Na każdej imprezie gości na naszym stoletmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis godny uwagi

    Zgłoszony przez monia1605 na listopada 14, 2011 at 13:18.

    Przepis godny uwagi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Można też na zimno, do

    Zgłoszony przez Fiolas na października 12, 2011 at 09:15.

    Można też na zimno, do kanapek, jako wędliny używać, polecam.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne, polecam.

    Zgłoszony przez M@dzik na marca 22, 2011 at 20:44.

    Bardzo smaczne, polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze