Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
- 8 kawałków schabu
- 2 marchewki
- 0,5 Pora
- 1 seler
- kilka grzybów opcjonalnie
- sól pieprz
- słodka papryka
- vegeta do smaku
- 1 cebula
-
6
2h 10min
Czas całkowity 1h 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- schab kroimi na grubsze paski lekko rozbijami opruszamy solą, pieprzem słodką papryką i polewamy olejem, ja polałam olejem z czosnkiem wy możecie wg uznania
odstawić do lodówki na 1 godzine można też na noc - sos warzywny
celubę kroimy na mniejsze kawałki
marchew, seler i pora w plastry
wszystko solimy i doprawiamy vegetą wrzucamy do"Blokada naczynia miksującego" i ustawiamy 6sek/ 5 obr,
następnie dolewamy wody tak by przykrło warzywa - na varomie układamy schab tak by nie przykrywał wszystkich dziurek
ustawiamy 1 godzina varoma obr 2
po tym czasie ściągamy schab, a warzywa miksujemy 10s/7-8 obr
polewamy schab sosem - można również schab dać do naczynia żarodopornego wylać na niego warzywa uzupełnić wodą tak by wszystko było przykryte i mieso i warzywa i pieć w piekarniku 1 godz/180 stopni, a po upieczeniu warzywa z sosem zblendować w termimixie 10s/7-8 obr
schab
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
ja dodałam kilka grzybów do warzyw i niewielką ilość poszatkowanej kapusty czerwonej
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzprzepis jak dla mnie bardzo nieudany. do sosu...
przepis jak dla mnie bardzo nieudany. do sosu trzeba dodac duzo wiecej wody, bo wychodzi niezla papka dla niemowlakow. schab suchy. nie polecam
Ogromne rozczarowanie. Schab kompletnie bez smaku....
Ogromne rozczarowanie. Schab kompletnie bez smaku. Może zrobiony w piekarniku byłby ok, ale na pewno nie w TM. Upewniłam się tym daniem, że TM nadaje się do lodów, chleba, ketchupu i rozdrabniania warzyw na zupę, ale na pewno nie do zrobienia obiadu.
Rewelacja! A sos naprawde smaczny...
Rewelacja! A sos naprawde smaczny
bardzo polcam
smaczne.
smaczne.
Bardzo dobre! Trochę więcej wody potrzebowałam...
Bardzo dobre! Trochę więcej wody potrzebowałam i w międzyczasie w koszyczku ziemniaki ugotowane Danie pyszne! Polecam
Bardzo dobre danie. Schab po rozbiciu i...
Bardzo dobre danie. Schab po rozbiciu i przyprawieniu podsmażyłam przez ok 40sek z każdej strony na patelni, dlatego skróciłam czas gotowania do 40minut (rodzina głodna
). Sos bardzo smaczny. Dodałam 350gr wody, następnym razem dam jednak troszke więcej (400gr).
Chyba coś nie poszło ze składnikami...
Chyba coś nie poszło ze składnikami...