3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

schab w sosie warzywnym


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 8 kawałków schabu
  • 2 marchewki
  • 0,5 Pora
  • 1 seler
  • kilka grzybów opcjonalnie
  • sól pieprz
  • słodka papryka
  • vegeta do smaku

  • 1 cebula
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    schab
  1. schab kroimi na grubsze paski lekko rozbijami opruszamy solą, pieprzem słodką papryką i polewamy olejem, ja polałam olejem z czosnkiem wy możecie wg uznania
    odstawić do lodówki na 1 godzine można też na noc
  2. sos warzywny
    celubę kroimy na mniejsze kawałki
    marchew, seler i pora w plastry
    wszystko solimy i doprawiamy vegetą wrzucamy do Closed lid i ustawiamy 6sek/ 5 obr,
    następnie dolewamy wody tak by przykrło warzywa
  3. na varomie układamy schab tak by nie przykrywał wszystkich dziurek
    ustawiamy 1 godzina varoma obr 2
    po tym czasie ściągamy schab, a warzywa miksujemy 10s/7-8 obr
    polewamy schab sosem
  4. można również schab dać do naczynia żarodopornego wylać na niego warzywa uzupełnić wodą tak by wszystko było przykryte i mieso i warzywa i pieć w piekarniku 1 godz/180 stopni, a po upieczeniu warzywa z sosem zblendować w termimixie 10s/7-8 obr
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

ja dodałam kilka grzybów do warzyw i niewielką ilość poszatkowanej kapusty czerwonej








Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Rewelacja! A sos naprawde smaczny...

    Zgłoszony przez Anetka1428 na maja 14, 2018 at 14:53.

    Rewelacja! A sos naprawde smacznytmrc_emoticons.)

    bardzo polcamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smaczne.

    Zgłoszony przez Dorota72 na marca 11, 2018 at 11:57.

    smaczne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre! Trochę więcej wody potrzebowałam...

    Zgłoszony przez Ida73 na marca 10, 2018 at 15:26.

    Bardzo dobre! Trochę więcej wody potrzebowałam i w międzyczasie w koszyczku ziemniaki ugotowane Danie pyszne! Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre danie. Schab po rozbiciu i...

    Zgłoszony przez LukaszT na stycznia 10, 2018 at 15:15.

    Bardzo dobre danie. Schab po rozbiciu i przyprawieniu podsmażyłam przez ok 40sek z każdej strony na patelni, dlatego skróciłam czas gotowania do 40minut (rodzina głodna tmrc_emoticons.;)). Sos bardzo smaczny. Dodałam 350gr wody, następnym razem dam jednak troszke więcej (400gr).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chyba coś nie poszło ze składnikami...

    Zgłoszony przez a_p_bee na listopada 12, 2017 at 18:55.

    Chyba coś nie poszło ze składnikami...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze