3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

schab w sosie warzywnym


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 8 kawałków schabu
  • 2 marchewki
  • 0,5 Pora
  • 1 seler
  • kilka grzybów opcjonalnie
  • sól pieprz
  • słodka papryka
  • vegeta do smaku

  • 1 cebula
  • 6
    2h 10min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    schab
  1. schab kroimi na grubsze paski lekko rozbijami opruszamy solą, pieprzem słodką papryką i polewamy olejem, ja polałam olejem z czosnkiem wy możecie wg uznania
    odstawić do lodówki na 1 godzine można też na noc
  2. sos warzywny
    celubę kroimy na mniejsze kawałki
    marchew, seler i pora w plastry
    wszystko solimy i doprawiamy vegetą wrzucamy do Blokada naczynia miksującego i ustawiamy 6sek/ 5 obr,
    następnie dolewamy wody tak by przykrło warzywa
  3. na varomie układamy schab tak by nie przykrywał wszystkich dziurek
    ustawiamy 1 godzina varoma obr 2
    po tym czasie ściągamy schab, a warzywa miksujemy 10s/7-8 obr
    polewamy schab sosem
  4. można również schab dać do naczynia żarodopornego wylać na niego warzywa uzupełnić wodą tak by wszystko było przykryte i mieso i warzywa i pieć w piekarniku 1 godz/180 stopni, a po upieczeniu warzywa z sosem zblendować w termimixie 10s/7-8 obr
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

ja dodałam kilka grzybów do warzyw i niewielką ilość poszatkowanej kapusty czerwonej








Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • przepis jak dla mnie bardzo nieudany. do sosu...

    Zgłoszony przez isiagebacz na listopada 9, 2018 at 16:32.

    przepis jak dla mnie bardzo nieudany. do sosu trzeba dodac duzo wiecej wody, bo wychodzi niezla papka dla niemowlakow. schab suchy. nie polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ogromne rozczarowanie. Schab kompletnie bez smaku....

    Zgłoszony przez Margaretka87 na czerwca 24, 2018 at 14:06.

    Ogromne rozczarowanie. Schab kompletnie bez smaku. Może zrobiony w piekarniku byłby ok, ale na pewno nie w TM. Upewniłam się tym daniem, że TM nadaje się do lodów, chleba, ketchupu i rozdrabniania warzyw na zupę, ale na pewno nie do zrobienia obiadu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja! A sos naprawde smaczny...

    Zgłoszony przez Anetka1428 na maja 14, 2018 at 14:53.

    Rewelacja! A sos naprawde smacznytmrc_emoticons.)

    bardzo polcamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smaczne.

    Zgłoszony przez Dorota72 na marca 11, 2018 at 11:57.

    smaczne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre! Trochę więcej wody potrzebowałam...

    Zgłoszony przez Ida73 na marca 10, 2018 at 15:26.

    Bardzo dobre! Trochę więcej wody potrzebowałam i w międzyczasie w koszyczku ziemniaki ugotowane Danie pyszne! Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre danie. Schab po rozbiciu i...

    Zgłoszony przez LukaszT na stycznia 10, 2018 at 15:15.

    Bardzo dobre danie. Schab po rozbiciu i przyprawieniu podsmażyłam przez ok 40sek z każdej strony na patelni, dlatego skróciłam czas gotowania do 40minut (rodzina głodna tmrc_emoticons.;)). Sos bardzo smaczny. Dodałam 350gr wody, następnym razem dam jednak troszke więcej (400gr).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chyba coś nie poszło ze składnikami...

    Zgłoszony przez a_p_bee na listopada 12, 2017 at 18:55.

    Chyba coś nie poszło ze składnikami...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze