3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pikantny gulasz wieprzowy.


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

składniki

  • 300 gramów wody
  • 1 kostek Bulionu mięsnego, lub 1 łyżeczka koncentratu wykonana w TM
  • 1 liść laurowy, większy
  • 8 gramów musztardy
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 Papryka świeża, Pokrojoną w kostke
  • 500 gramów mięsa wieprzowego, równej wielkości kostki
  • 25 gramów przecieru pomidorowego
  • 25 gramów oleju
  • 250 gramów cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 łyżeczek majeranku, suszonego
  • 3 gałązki świeżgo lubczyku
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 gramów wody
  • 0/5 Suszona papryczka chili, w strąkach
  • 1/2 łyżeczki nasiona kminku
  • 1 czubate łyżki mąka pszenna
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania:
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć nasiona kminku, 0/5 strąka suszonej papryczki chili i  zmielić 1 min/obr.10.

    2. Dodać czosnek, lubczyk, majeranek, i rozdrobnić 2s/obr.8.

    3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 5s/obr.5.

    4. Dodać olej i dusić 8min/Varoma/Counter-clockwise operation/obr.1.

    5. Dodać mięso gulaszowe paprykę świeżą, koncentrat pomidorowy, musztardę, paprykę słodką w proszku, liście laurowe, kostkę bulionową, sól i wodę. Gotować 22min/100 st. C/Counter-clockwise operation/obr.Gentle stir setting.

    6. Zgarnąć kopystką produkty ze ścianek naczynia miksującego i gotować 60min/90 st. C/Counter-clockwise operation/obr.Gentle stir setting.

     

    7. Wymieszać wodę z mąką i wlać przez otwór w pokrywie na 5 min przed końcem gotowania.

    Można zamienić wodę np.na jogurt lub śmietanę.

     

    Ja podaję gulasz z kaszą pęczak, warzywa według uznania. Polecam, smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przepis narodził sie w trakcie gotowania, więc nie nalezy bać sie eksperymentów tmrc_emoticons.;)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry gulasz. Robiłam z szynki wieprzowej...

    Zgłoszony przez Domka86 na maja 10, 2018 at 18:51.

    Bardzo dobry gulasz. Robiłam z szynki wieprzowej i wyszedł megaaa. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Te nie robiam na ostro pominam tylko papryczk...

    Zgłoszony przez Wolfik na maja 21, 2017 at 23:02.

    Też nie robiłam na ostro, pominęłam tylko papryczkę chili. Przepis świetny. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry gulasz Przepis prosty Ja nie robiam...

    Zgłoszony przez Agnieszeczka na maja 18, 2017 at 15:33.

    Bardzo dobry gulasz!! Przepis prosty. Ja nie robiłam na ostro, bo rodzina nie lubi Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dobry polecam, ja dodalam

    Zgłoszony przez adrianamazur na października 13, 2016 at 16:39.

    dobry polecam, ja dodalam tylko troche wiecej wody bo lubie jak jest wiecej sosu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze