Składniki
- 40 g oleju
- 150 g cebuli, pokorojonej na ćwiartki
- 35 g czerwonej papryki świeżej
- 2 papryczki chili, suszone, pokruszone
- 20 g imbiru świeżego, pokrojonego na plasterki
- 1 pęczka swiezej kolendry
- 10 g ząbków czosnku
- 2 łyżeczki zmielonej kolendry
- 2 łyżeczki zmielonego kuminu lub kminku
- 1/2 łyżeczki zmielonej kurkumy
- 1-2 łyżeczki soli morskiej lub kamiennej
- 100 g wody
- 70 g koncentratu pomidorowego
- 500 g jogurtu greckiego
- 500 g mięsa z kurczaka bez kości i skóry
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
7. Jeśli mięso nie jest jeszcze dostatecznie miękkie, to dołożyć jeszcze czasu w.g. uznania.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
1. Można użyć udek bez kości i skóry, ale gotują się nieco dłużej lub piersi z kurczaka.
2. Kolendra jest dość aromatyczną i specyficzną przyprawą. Jeśli ktoś nie przepada za jej smakiem i intensywnym aromatem, to mozna zmniejszyć jej ilość albo częściowo lub w całości zastąpić natką pietruszki.
3. Podawać z ryżem basmati ugotowanym tradycyjnie lub w termomiksie 20 min/ varoma/ obr. 3-4
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSwietne ...
Swietne
Dziękuję za przepis będzie często u mnie gościł. Skróciłam czas gotowania kurczaka do 20 min
Pyszności ...
Pyszności
Tylko nie Wiem jaka kaloryczność
palce lizać
palce lizać
Bardzo dobry, oryginalny smak. Zamiast świeżej...
Bardzo dobry, oryginalny smak. Zamiast świeżej kolendry dodałam nać pietruszki.
ciekawy przepis.
ciekawy przepis.
Świetny przepis😊 Wszystkim smakowało .Pycha!!
Świetny przepis😊 Wszystkim smakowało .Pycha!!
Bardzo dobry przepis. ...
Bardzo dobry przepis.
Nie miałam imbiru więc go nie dałam a zamiast świeżej kolendry dodałam natkę z pietruszki.
Danie smakowało rewelacyjnie.
Mam tylko wątpliwość czy pierś z kurczaka w mniejszych kawałkach należy gotować aż 30 min.
Pozdrawiam
Bardzo dobre uwielbiamy takie potrawy cooking_7
Bardzo dobre. uwielbiamy takie potrawy
Smakowało wszystkim!
Smakowało wszystkim!
Super danie, polecam.
Super danie, polecam.
Pyszne danie, podalam z ryzem
Pyszne danie, podalam z ryzem i bardzo smakowalo, uzylam swiezych papryczek chilli zamiast suszonych. Poniewaz wszyszlo sporo zostalo mi na drugi dzien i musze powiedziec ze bylo jeszcze smaczniejsze bardziej aromatyczne i rownie dobre z makaronem. Dziekuje za przepis
Jak dla mnie rewelacja!!!!!
Jak dla mnie rewelacja!!!!!
Rewelacja !!!!!
Rewelacja !!!!!
Bardzo smaczne- właśnie
Bardzo smaczne- właśnie zrobione
Proponuje podawać z surówką (biała kapusta, prażone orzeszki zimne, gorczyca, curry, oliwa i marchewka, ocet jabłkowy
Bardzo smaczne danie. Dużo
Bardzo smaczne danie. Dużo sosu - można dać więcej kurczaka. Polecam.
Dziękuję za ciekawy przepis.
Dziękuję za ciekawy przepis. Bardzo smaczne- polecam. Osobiście nie lubię zbyt pikantnej kuchni, więc dałam tylko jedną chili. W połączeniu z imbirem i tak miało swoją moc
Bietka proponuje poprawic
Bietka proponuje poprawic bledy w pisowni, bo az w oczy razi...... skad itd...
Nie posiadam polskiej
Nie posiadam polskiej klawiatury
Anna30M napisał: Bietka
Tak , ja swoje błędy już poprawiłam. Mamy takie ładne przysłowie polskie ...,, Ten się nie myli, kto nic nie robi."...
Przy okazji - kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie ! W polskim alfabecie są takie literki jak : ę, ć, ł, ą oraz ż. Nie wspominająć o interpunkcji...
“Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa " - Mary Lou Cook
Przepis pochodzi z
Przepis pochodzi z angielskiej książki Thermomix " FAST AND EASY INDIAN COOKING", link do oryginalnego przepisu
http://www.youtube.com/watch?v=aSW5PyfLWTQ&list=PLFxcZzgsuyWs09yI5TdZLiquuZNilfWbE&index=1&feature=plpp_video
Jeśli wykorzystujesz czyjś przepis - nawet jeśli go modyfikujesz , proszę umieść informację skąd jest zaczerpnięty pomysł.
“Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa " - Mary Lou Cook
w regulaminie pisze ile
w regulaminie pisze ile powinny "ważyć" zdjęcia. Przeczytaj a bedziesz miała ładne fotki do przepisu.
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Ale super! to wiem co już jem
Ale super! to wiem co już jem na obiad
dzięki 
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Joko napisał: bietka
Ja tak robię , jeśli coś wykorzystam z jakiegoś blogu kulinarnego lub książki - bo na nie jednym blogu widziałam, że użytkownicy informują autora przepisu ,że jego przepis jest wykorzystywany - tak dla spokoju sumienia.
“Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa " - Mary Lou Cook
bietka napisał: Przepis
Sorki, jestem nowicjuszką na przepisowni. Dowiedziałam się, że mogę umieścić zmodyfikowane przepisy, ale nie, że należy podać źródło zaczerpnięcia pomysłu :/
Nie żyje się, nie kocha i nie umiera na próbę.
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
[Bł. Jan Paweł II ]
Przepis dotyczy kuchni
Przepis dotyczy kuchni INDYJSKIEJ a nie INDIAŃSKIEJ - jak możesz popraw nazwę
“Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa " - Mary Lou Cook
Halooooooooo, co się stało z
Halooooooooo, co się stało z moimi fotkami...??????!!!!!!!! :O
Nie żyje się, nie kocha i nie umiera na próbę.
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
[Bł. Jan Paweł II ]