3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
  • thumbnail image 14
  • thumbnail image 15
  • thumbnail image 16
  • thumbnail image 17
  • thumbnail image 18
  • thumbnail image 19
  • thumbnail image 20
  • thumbnail image 21
  • thumbnail image 22
  • thumbnail image 23
  • thumbnail image 24
  • thumbnail image 25
  • thumbnail image 26
  • thumbnail image 27
  • thumbnail image 28
  • thumbnail image 29
  • thumbnail image 30
  • thumbnail image 31
  • thumbnail image 32
  • thumbnail image 33
  • thumbnail image 34
  • thumbnail image 35
  • thumbnail image 36
  • thumbnail image 37
  • thumbnail image 38
  • thumbnail image 39
  • thumbnail image 40
  • thumbnail image 41
  • thumbnail image 42
  • thumbnail image 43
  • thumbnail image 44
  • thumbnail image 45
  • thumbnail image 46
  • thumbnail image 47
  • thumbnail image 48
  • thumbnail image 49
  • thumbnail image 50
  • thumbnail image 51
  • thumbnail image 52
  • thumbnail image 53
  • thumbnail image 54
  • thumbnail image 55
  • thumbnail image 56
  • thumbnail image 57
  • thumbnail image 58
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kurczak po indyjsku


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 40 g oleju
  • 150 g cebuli, pokorojonej na ćwiartki
  • 35 g czerwonej papryki świeżej
  • 2 papryczki chili, suszone, pokruszone
  • 20 g imbiru świeżego, pokrojonego na plasterki
  • 1 pęczka swiezej kolendry
  • 10 g ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki zmielonej kolendry
  • 2 łyżeczki zmielonego kuminu lub kminku
  • 1/2 łyżeczki zmielonej kurkumy
  • 1-2 łyżeczki soli morskiej lub kamiennej
  • 100 g wody
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 500 g jogurtu greckiego
  • 500 g mięsa z kurczaka bez kości i skóry
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Olej rozgrzać 1 min/ 100 stC/Gentle stir setting

    2. Dodać cebulę, paprykę,chilli, imbir, świeżą kolendrę i czosnek - zmiksować 5 sek/ obr.5, kopystką zgarnąć wszystko ze ścianek po czym ustawić program 5 min/ 100 stC/ Gentle stir setting

  2. 3. Dodać przyprawy i sól - 3 min/ 100 stC/ obr. soft

    4. Dodać wodę i gotować 5 min/ 100 stC/Gentle stir setting

    5. Dodać jogurt i koncentrat pomidorowy

  3. 6. Dodać mięso kurczaka (mniejsze kawałki) - gotować 30 min/ 100 stC/ Counter-clockwise operation/ Gentle stir setting

  4. 7. Jeśli mięso nie jest jeszcze dostatecznie miękkie, to dołożyć jeszcze czasu w.g. uznania.

10
11

Porady

1. Można użyć udek bez kości i skóry, ale gotują się nieco dłużej lub piersi z kurczaka.

2. Kolendra jest dość aromatyczną i specyficzną przyprawą. Jeśli ktoś nie przepada za jej smakiem i intensywnym aromatem, to mozna zmniejszyć jej ilość albo częściowo lub w całości zastąpić natką pietruszki.

3. Podawać z ryżem basmati ugotowanym tradycyjnie lub w termomiksie 20 min/ varoma/ obr. 3-4

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Świetny przepis😊 Wszystkim smakowało .Pycha!!

    Zgłoszony przez Ilonta na kwietnia 28, 2018 at 18:56.

    Świetny przepis😊 Wszystkim smakowało .Pycha!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry przepis. ...

    Zgłoszony przez Grace07 na lutego 11, 2018 at 16:32.

    Bardzo dobry przepis.
    Nie miałam imbiru więc go nie dałam a zamiast świeżej kolendry dodałam natkę z pietruszki.
    Danie smakowało rewelacyjnie.
    Mam tylko wątpliwość czy pierś z kurczaka w mniejszych kawałkach należy gotować aż 30 min.
    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre uwielbiamy takie potrawy cooking_7

    Zgłoszony przez Agnieszeczka na maja 15, 2017 at 17:00.

    Bardzo dobre. uwielbiamy takie potrawy Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smakowało wszystkim!

    Zgłoszony przez tatiana_p na stycznia 25, 2017 at 13:42.

    Smakowało wszystkim!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super danie, polecam.

    Zgłoszony przez pancia81 na stycznia 7, 2017 at 23:16.

    Super danie, polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne danie, podalam z ryzem

    Zgłoszony przez parris na lipca 23, 2016 at 16:08.

    Pyszne danie, podalam z ryzem i bardzo smakowalo, uzylam swiezych papryczek chilli zamiast suszonych. Poniewaz wszyszlo sporo zostalo mi na drugi dzien i musze powiedziec ze bylo jeszcze smaczniejsze bardziej aromatyczne i rownie dobre z makaronem. Dziekuje za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dla mnie rewelacja!!!!!

    Zgłoszony przez iwi35 na lipca 2, 2016 at 15:41.

    Jak dla mnie rewelacja!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja !!!!!

    Zgłoszony przez iwi35 na marca 10, 2016 at 02:35.

    Rewelacja !!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne- właśnie

    Zgłoszony przez ssamek23 na stycznia 24, 2016 at 11:40.

    Bardzo smaczne- właśnie zrobionetmrc_emoticons.)  Proponuje podawać z surówką (biała kapusta, prażone orzeszki zimne, gorczyca, curry, oliwa i marchewka, ocet jabłkowy

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne danie. Dużo

    Zgłoszony przez Angelica na października 16, 2015 at 09:18.

    Bardzo smaczne danie. Dużo sosu - można dać więcej kurczaka. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za ciekawy przepis.

    Zgłoszony przez marta_prochacka na października 9, 2014 at 21:16.

    Dziękuję za ciekawy przepis. Bardzo smaczne- polecam. Osobiście nie lubię zbyt pikantnej kuchni, więc dałam tylko jedną chili. W połączeniu z imbirem i tak miało swoją moc tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bietka proponuje poprawic

    Zgłoszony przez Anna30M na kwietnia 26, 2013 at 14:29.

    Bietka proponuje poprawic bledy w pisowni, bo az w oczy razi...... skad itd...

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie posiadam polskiej

    Zgłoszony przez Anna30M na kwietnia 26, 2013 at 14:05.

    Nie posiadam polskiej klawiatury tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Anna30M napisał: Bietka

    Zgłoszony przez bietka na kwietnia 21, 2013 at 23:10.

    Anna30M

    Bietka proponuje poprawic bledy w pisowni bo az razi w oczy...... skad itd...

     

     

    Tak , ja swoje błędy już poprawiłam. Mamy takie ładne przysłowie polskie ...,, Ten się nie myli, kto nic nie robi."...

    Przy okazji - kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie ! W polskim alfabecie są takie literki jak : ę, ć, ł, ą  oraz ż. Nie wspominająć o interpunkcji...

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook

                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis pochodzi z

    Zgłoszony przez bietka na kwietnia 21, 2013 at 22:55.

    Przepis pochodzi z angielskiej książki Thermomix  " FAST AND EASY INDIAN COOKING", link do oryginalnego przepisu

    http://www.youtube.com/watch?v=aSW5PyfLWTQ&list=PLFxcZzgsuyWs09yI5TdZLiquuZNilfWbE&index=1&feature=plpp_video

    Jeśli wykorzystujesz czyjś przepis - nawet jeśli go modyfikujesz , proszę umieść informację skąd jest zaczerpnięty pomysł.

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook

                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • w regulaminie pisze ile

    Zgłoszony przez Kocica na listopada 26, 2012 at 17:58.

    w regulaminie pisze ile powinny "ważyć" zdjęcia.  Przeczytaj a bedziesz miała ładne fotki do przepisu.

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ale super! to wiem co już jem

    Zgłoszony przez Kocica na listopada 26, 2012 at 17:20.

    Ale super! to wiem co już jem na obiad  tmrc_emoticons.) dzięki  tmrc_emoticons.;)

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Joko napisał: bietka

    Zgłoszony przez bietka na listopada 25, 2012 at 21:14.

    Joko

    bietka

    Przepis pochodzi z angielskiej ksiązki Thermomix  " FAST AND EASY INDIAN COOKING", link do oryginalnego przepisu

    http://www.youtube.com/watch?v=aSW5PyfLWTQ&list=PLFxcZzgsuyWs09yI5TdZLiquuZNilfWbE&index=1&feature=plpp_video

    Jeśli wykorzystujesz czyjś przepis - nawet jeśli go modyfikujesz , proszę umieść informację zkąd jest zacerpnięty pomysł.

     

    Sorki, jestem nowicjuszką na przepisowni. Dowiedziałam się, że mogę umieścić zmodyfikowane przepisy, ale nie, że należy podać źródło zaczerpnięcia pomysłu :/

    Ja tak robię , jeśli coś wykorzystam z jakiegoś blogu kulinarnego lub książki - bo na nie jednym blogu widziałam, że użytkownicy informują autora przepisu ,że jego przepis jest wykorzystywany - tak dla spokoju sumienia.

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook

                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bietka napisał: Przepis

    Zgłoszony przez Joko na listopada 25, 2012 at 20:50.

    bietka

    Przepis pochodzi z angielskiej ksiązki Thermomix  " FAST AND EASY INDIAN COOKING", link do oryginalnego przepisu

    http://www.youtube.com/watch?v=aSW5PyfLWTQ&list=PLFxcZzgsuyWs09yI5TdZLiquuZNilfWbE&index=1&feature=plpp_video

    Jeśli wykorzystujesz czyjś przepis - nawet jeśli go modyfikujesz , proszę umieść informację zkąd jest zacerpnięty pomysł.

     

    Sorki, jestem nowicjuszką na przepisowni. Dowiedziałam się, że mogę umieścić zmodyfikowane przepisy, ale nie, że należy podać źródło zaczerpnięcia pomysłu :/

     

    Nie żyje się, nie kocha i nie umiera na próbę.

    Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.

    [Bł. Jan Paweł II ]

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis dotyczy kuchni

    Zgłoszony przez bietka na listopada 25, 2012 at 20:28.

    Przepis dotyczy kuchni INDYJSKIEJ a nie INDIAŃSKIEJ - jak możesz popraw nazwę tmrc_emoticons.)

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook

                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Halooooooooo, co się stało z

    Zgłoszony przez Joko na listopada 24, 2012 at 16:08.

    Halooooooooo, co się stało z moimi fotkami...??????!!!!!!!! :O

    tmrc_emoticons.~

     

    Nie żyje się, nie kocha i nie umiera na próbę.

    Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.

    [Bł. Jan Paweł II ]

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze