3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kotlety mielone pyszne


Wydrukuj:
4

Składniki

9 porcja/porcje/porcji

kotlety

  • 500 gramów mięsa mielonego, mieszanego
  • 1 cebula średnia
  • 20 gramów masła
  • 1 jajko
  • 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 60 gramów bułki tartej
  • 1 łyżek przyprawy uniwersalnej TM
  • 1-2 szczypty białego pieprzu
5

Przygotowanie

    kotlety
  1. Cebulę pokroić na ćwiartki zmielić 5 sek. obr. 5

  2. Dodać masło, ok 3 min. Varoma obr. 1

  3. Po kawałeczku wrzucać mięso i resztę składników, zmiksować 20 sek. obr. 4. można sobie pomóc kopystką jak się nie ma pewności czy mięso równo się wymieszało z resztą składników.

  4. Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Smacznegotmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Nie nalezy sie zniechecic, jezeli mieso wyjdzie papkowate, czy lepiace sie do wszystkiego. Wystarczy dac wiecej bulki tartej. Ja uzywalam miesa wieprzowo wolowego albo wieprzowego i wychodza naprawde smaczne kotlansy. Smazylam na oleju wielkopolskim z dodatkiem oliwy z oliwek i musze przyznac ze nie spalily sie na patelni. Ja formuje troche mniejsze kotlety ale mysle ze warto. Jest to zmodyfikowany przepis z ksiazki pelna para - canneloni z miesem mielonym. 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre kotlety. Robimy juz 2 raz Polecam!

    Zgłoszony przez murek10 na września 23, 2018 at 08:55.

    Bardzo dobre kotlety. Robimy juz 2 raz tmrc_emoticons.-) Polecam! Cooking 6

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze