Składniki
9 porcja/porcje/porcji
kotlety
- 500 gramów mięsa mielonego, mieszanego
- 1 cebula średnia
- 20 gramów masła
- 1 jajko
- 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 60 gramów bułki tartej
- 1 łyżek przyprawy uniwersalnej TM
- 1-2 szczypty białego pieprzu
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Cebulę pokroić na ćwiartki zmielić 5 sek. obr. 5
Dodać masło, ok 3 min. Varoma obr. 1
Po kawałeczku wrzucać mięso i resztę składników, zmiksować 20 sek. obr. 4. można sobie pomóc kopystką jak się nie ma pewności czy mięso równo się wymieszało z resztą składników.
Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Smacznego
kotlety
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
Porady
Nie nalezy sie zniechecic, jezeli mieso wyjdzie papkowate, czy lepiace sie do wszystkiego. Wystarczy dac wiecej bulki tartej. Ja uzywalam miesa wieprzowo wolowego albo wieprzowego i wychodza naprawde smaczne kotlansy. Smazylam na oleju wielkopolskim z dodatkiem oliwy z oliwek i musze przyznac ze nie spalily sie na patelni. Ja formuje troche mniejsze kotlety ale mysle ze warto. Jest to zmodyfikowany przepis z ksiazki pelna para - canneloni z miesem mielonym.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobre kotlety. Robimy juz 2 raz Polecam!
Bardzo dobre kotlety. Robimy juz 2 raz
Polecam!