Składniki
9 porcja/porcje/porcji
kotlety
- 500 gramów mięsa mielonego, mieszanego
- 1 cebula średnia
- 20 gramów masła
- 1 jajko
- 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 60 gramów bułki tartej
- 1 łyżek przyprawy uniwersalnej TM
- 1-2 szczypty białego pieprzu
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Cebulę pokroić na ćwiartki zmielić 5 sek. obr. 5
Dodać masło, ok 3 min. Varoma obr. 1
Po kawałeczku wrzucać mięso i resztę składników, zmiksować 20 sek. obr. 4. można sobie pomóc kopystką jak się nie ma pewności czy mięso równo się wymieszało z resztą składników.
Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Smacznego
kotlety
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Nie nalezy sie zniechecic, jezeli mieso wyjdzie papkowate, czy lepiace sie do wszystkiego. Wystarczy dac wiecej bulki tartej. Ja uzywalam miesa wieprzowo wolowego albo wieprzowego i wychodza naprawde smaczne kotlansy. Smazylam na oleju wielkopolskim z dodatkiem oliwy z oliwek i musze przyznac ze nie spalily sie na patelni. Ja formuje troche mniejsze kotlety ale mysle ze warto. Jest to zmodyfikowany przepis z ksiazki pelna para - canneloni z miesem mielonym.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobre kotlety. Robiłam już drugi raz 🙂...
Bardzo dobre kotlety. Robiłam już drugi raz 🙂 Polecam
Bardzo dobre kotlety. Robimy juz 2 raz Polecam!
Bardzo dobre kotlety. Robimy juz 2 raz
Polecam!